De eerste ‘kite’-zeilboot

De AK-650 ontstond uit een mix van zeilen en paragliden, dat leverde een ‘kite’-zeilboot op. Het idee rijpte nadat Marc Denoix een cruise op een zeilboot maakte samen met een team paragliders.  Hij richtte het  bedrijf ArmorKite op eind 2014, gevestigd in  Port Manech ten zuiden van Finistère in Bretagne.

De eerste AK-650 werd in de zomer van 2016 gelanceerd met een eerste 18 m² vleugel en dat prototype bleek onmiddellijk effectief.

 Van 2016 tot 2019 heeft het team gewerkt aan de verbetering van de boot, de vleugels (momenteel 25 m²), de besturing en de zwaarden. Vandaag presenteert ArmorKite een volledig operationeel type. De romp doet denken aan de nieuwste mini-650 met zijn ronde neus en de boot wordt getrokken door een vleugel van  25 m². Daarmee worden snelheden tot 20 knopen gehaald.