Super Lauwersmeer met complete Discovery-lijn op Boot Holland 2016

Op Boot Holland 2016 zal Super Lauwersmeer voor de eerste maal de Discovery AC en OC zij-aan-zij presenteren. Prefereert u het ultieme loungegevoel in de bijna geheel gelijkvloerse Discovery OC, of kiest u voor het afleggen van lange en avontuurlijke reizen op de, als ‘ruimtewonder’ bekroonde, Discovery AC? Boot Holland, van 12 t/m 17 februari in het WTC Expo in Leeuwarden, staat voor Super Lauwersmeer in het teken van meerdere primeurs.

Met de Discovery-lijn heeft Super Lauwersmeer een eigentijdse koers gekozen. Een koers die respect heeft voor het ruim 45-jarige bestaan van de werf, maar tegelijkertijd een moderne visie vertegenwoordigt. De typerende rechte boeg van iedere Discovery is nu al een designstatement en de grote glaspartij en gebogen pet van de Discovery OC is het toonbeeld van vooruitstrevend design.

Discovery AC (achterkajuit) – 12 en 13,5 meter

De Discovery-lijn werd in 2013 gepresenteerd met de komst van de achterkajuit Discovery AC. De media roemde het jacht om de zeer sterke prijs-kwaliteitverhouding, de hoge mate van afwerking en met name ook de veelzijdigheid. De Discovery AC werd door het Belgische Varen betiteld als ‘Luxeappartement op het water’ en de Vaarkrant spreekt over ‘Een multifunctioneel jacht, dat zich net zo goed leent voor een comfortabel verblijf in de haven als voor een lange avontuurlijke reis’.

Super_Lauwersmeer_Discovery_45_AC_2LRSuper Lauwersmeer heeft alles in het werk gesteld om de Discovery AC geschikt te maken voor prachtige lange reizen. Aan boord is elke vierkante centimeter gebruikt voor praktisch gemak. Elke ‘loze’ ruimte is beschikbaar gemaakt voor bergruimte en bovendien zijn zaken als een wasmachine, inklapbare strijkplank, extra grote koelkast (240 liter) en zelfs een ‘kelder’ in de keuken gerealiseerd om het verblijf aan boord zo comfortabel mogelijk te maken. Het toppunt van innovatief design is de multifunctionele kap die tegelijkertijd een bimini en een cabriodak is. Dankzij de neerklapbare ramen en radarbeugel is een doorvaarthoogte van slechts 2.90 meter mogelijk en ligt Frankrijk binnen vaarbereik.

Discovery OC (open kuip) – 12 tot 15 meter

De Discovery AC focust zich weliswaar op lange reizen met eventueel familie of vrienden, maar de Discovery OC is daar minstens zo geschikt voor. Ook dit jacht heeft de typische Discovery-kenmerken waarbij veel ruimte, een goede prijs-kwaliteitsverhouding en doordachtheid tot in het laatste detail voorop staan. Wat hij daar aan toevoegt is een sterke focus op design en uitstraling, maar ook een loungegevoel.

Super_Lauwersmeer_Discovery_45_OC_3LRDat loungegevoel wordt opgewekt doordat de leefruimte zich op één niveau bevindt. Wie vanaf het zwemplateau of via de zijkant aan boord van de Discovery OC stapt zal ontdekken dat de kuip en de salon als het ware zijn samengesmolten. Centraal daarin bevindt zich de keuken, die zich helemaal achterin de salon en daardoor direct bij de kuip bevindt. Dankzij de vier grote openslaande deuren en het enorme glasoppervlak voelt het aan alsof je buiten staat te koken en bovendien is een koud drankje altijd binnen handbereik.

Super_Lauwersmeer_Discovery_45_OC_8IntLR

Specificaties

Discovery 45 AC                                                                         Discovery 45 OC

Lengte / Breedte / Diepgang     13.50 / 4.36 / 1.20 m            13.50 / 4.36 / 1.20 m

Krachtbron                                        6-cilinder diesel 150 pk    6-cilinder diesel 150 pk

Materiaal                                           Staal                                       Staal

Brandstof / Drinkwater                 750 / 500 l                             750 / 500 l

Kajuiten                                              3                                              3

Waterverplaatsing                          17 ton                                      19 ton

CE-Keurmerk                                  B                                              B

Prijs* (incl. 21% BTW)                    € 349.000,-                        € 365.000,-

*De Discovery-lijn is er vanaf € 307.500,- (Discovery 40 AC)

Meer informatie: www.superlauwersmeer.nl