Red Dot Design Award voor Brabus 900-reeks

De jaarlijkse Red Dot Design Awards beoordelen de beste nieuwe producten van het jaar en het is  een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. De Brabus Shadow 900-reeks won in de categorie Productontwerp waarin de beste merken ter wereld het tegen mekaar opnemen wat design betreft. De Brabus Marine is ontstaan uit een samenwerking tussen de Duitse producent van luxeauto’s, Brabus Group en de Finse bootfabrikant Axopar Boats.

Het Brabus Shadow 900 assortiment met een gestroomlijnd en onderscheidend uiterlijk, omvat een Spyder – volledig open versie – en een Sun-Top-versie. Zij halen beiden meer dan 60 knopen met Mercury Marine’s nieuwste 450R Verado XL 4,6 liter V8 FourStroke-motoren in dual-rig-configuratie, vandaar de naam Shadow 900.

 

 

Nooit eerder geziene innovaties zijn onder meer Gullwing-deuren die de accommodatie in de voorkajuit volledig transformeren, waardoor deze voorheen onderbenutte ruimte een gevoel van ruimte en licht krijgt.

Bezoek brabusmarine.com voor meer informatie

 

 

De Red Dot Design Award, voor het eerst uitgereikt in 1955, omvat drie disciplines: Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Het hoofdkantoor bevindt zich in Essen, Duitsland waar in het Red Dot Design Museum van 23 juni 2020 tot 31 mei 2021  twee tentoonstellingen op het programma staan, namelijk ‘Milestones in Contemporary Design’ en ‘Design on Stage’ waar een schaalmodel van 1:15 van de Brabus Shadow 900 wordt permanent tentoongesteld.