Evi Van Acker wint Copa Brasil de Vela 2015

Op het Olympisch vaarwater in Rio werd tussen 15 en 20 december de Copa Brasil de Vela 2015 gezeild.  Evi Van Acker is er in geslaagd haar leiderspositie die zij sinds dag twee in hand had, veilig te stellen. Zij eindigde op de vijfde plaats in de afsluitende medal race en wist de andere podiumkandidaten achter zich te laten.

Evi verzamelde over de 11 wedstrijden een totaal van 49 punten (het slechtste resultaat valt weg) en bleef daarmee ruim voor op de nummer twee, de Deense Anne-Marie Rindom, 61 punten.
Derde werd de Litouwse Gintare Scheidt op slechts een puntje van zilver.
De Nederlandse Marit Bouwmeester viel net naast het podium maar totaliseerde wel evenveel punten (62) als de nummer drie. Bij gelijke stand telt de wegvaluitslag mee en daardoor belandde Bouwmeester op de vierde plaats.

De tweede Belgisch deelneemster Maité Carlier werd 21ste met een totaal van 167 punten. Er waren 41 boten aan de start. Haar beste resultaat zette ze neer in de 7de race met een 11de plaats.

Volledige uitslag Copa Brasil de Vela 2015

Foto: Fred Hogmann / CBVela 2015

Opmars 49-er team Lefebvre-Pelsmakers

Bij de 49-ers zetten Yannick Lefebvre en Tom Pelsmakers hun opmars verder en werden 9de. Opmerkelijk is dat ze de tweede en de achtste race op hun naam wisten te schrijven. Een prachtig resultaat dat het talent en de volharding van dit team tot haar ercht laat komen. Levi en Max Slap werden 15de maar wisten een paar races binnen de top 10 te eindigen.

Laser Standard

Sam Van Dormael werd met een 24ste plaats eerste Belg in de Laser Standard klasse bij de mannen. Hier werd de Kroaat Tonci Stipanovic de nummer een. Wannes Van Laer werd 31ste en William De Smedt 33ste. De Nederlanders waren in een niet te beste doen, Nicholas Heiner werd 21ste en Rutger van Schaardenburg eindigde op de 25ste plaats, net achter onze beste Belgische deelnemer.