Star Clippers 2016, de mooiste parels van de Middellandse Zee

Vanaf april tot oktober 2016 varen de legendarische vier- en vijfmasters van rederij Star Clippers opnieuw over de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Tijdens deze cruises ontdek je de meest legendarische havenplaatsen met een interessante geschiedenis. Alsook enkele pittoreske Italiaanse haventjes die een schitterend decor zijn voor een zeilavontuur.
1. Malta: Een eiland met zevenduizend jaar geschiedenis waarvan je de sporen kunt volgen in musea, archeologische plaatsen en sfeervolle dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Volg dat spoor en treed in de voetstappen van de apostel Paulus en van de Ridders van St-Jan die hier het christendom verdedigden.

2. Korčula: Het Adriatische eiland is als een schatkamer, rijkelijk gevuld met olijf- en wijngaarden, schilderachtige kleine dorpen. Het is de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo en de Venetianen bouwden er de mooiste kerken en paleizen.

3. Amorgos: Het is een fascinerend zicht als de Star Clipper het langwerpige eiland Amorgos nadert, met de bergketen die zich aftekent tegen de horizon. Amorgos is een lieflijk eiland met heuvels en valleien, ideaal om te wandelen, met prachtige baaien. En ook onderwater is er heel wat te zien, ideaal voor de duikers

4. Istanbul: Als de Star Clipper de legendarische Bosphorus binnenvaart, staat de tijd een beetje stil. Je wordt direct ondergedompeld in een waaier aan culturen, op de grens van Europa en Azië. Wat een onvergetelijke ervaring!

Nieuw

1. Positano: Lang geleden was Positano, aan de Amalfitaanse kust, de thuishaven van een machtige vloot. Vandaag is het een schilderachtige, chique badplaats, even ten zuiden van Sorrento. Sporen uit het verleden zie je nog in de Moorse architectuur. De straatjes van Positano zijn gezellig druk, met leuke boetieks met de hipste strandmode. Of je kan een excursie boeken naar Capri, Ischia en de Grotta dello Smeraldo.

2. Cagliari: Is met zijn rijk erfgoed een van de best bewaarde geheimtips van Sardinië. Geniet van deze levendige stad en maak een reis door het verleden langs duizend jaar oude torens, paleizen, de kathedraal, het archeologisch museum en het kasteel.

3. Taormina: Er zijn weinig havens die in zo’n imponerend kader liggen. In Taormina zie je in de verte de flanken van de Etna en de Ionische Zee is van een sublieme schoonheid. Het is een vakantieplaats van eerste rang in Sicilië, met veel romantiek in de gezellige stratenwirwar, vol historische getuigen met als absolute topper het Grieks theater. Niet verwonderlijk dat D.H. Lawrence en Truman Capote hier de inspiratie vonden voor hun literaire meesterwerken.

4. Lipari: Het vulkanische Lipari is het belangrijkste eiland van de Eolische archipel. De haven is de draaischijf van het bootverkeer in de regio, het is er altijd gezellig druk.

Geniet op een terrasje van een lekkere maaltijd. Iedere dag varen de lokale vissers er met hun kleurrijke bootjes uit, verser kan de vis niet zijn!

Info: www.starclippers.com/eu/explore-star-clippers/brochures/star-clippers-pdf-brochures.html