Back to “The Great Land” Alaska

Cruisemaatschappij Seabourn is van plan om begin 2017 terug te keren naar “The Great Land” Alaska. Door de grote vraag van haar klanten biedt Seabourn Sojourn na 15 jaar voor het eerst weer een reeks 11-, 12- en 14-daagse cruises aan vanuit Vancouver in Brits-Columbia naar Anchorage (Seward) in Alaska.

De Seabourn-cruises combineren de populairste havens van Alaska met verborgen pareltjes waar maar weinig reizigers ooit voet aan wal zetten. Dankzij het kleine, wendbare Seabourn Sojourn genieten de gasten een bevoorrecht uitzicht over Alaska, dat voor grotere schepen ontoegankelijk is.

De cruises brengen je naar iconische sites, zoals de immense ongerepte wouden langs de Inside Passage. Je belandt te midden van de donderende afkalvende gletsjers en indrukwekkende bultruggen die uit het water springen in de Kenai Fjords.
Ook op het programma: Juneau, de hoofdstad van de staat Alaska, die over de weg onbereikbaar is; Ketchikan, de meest zuidelijk gelegen en kleurrijkste plaats van Alaska; en Sitka, waar de geschiedenis van het indianenvolk Tlingit tot 10.000 jaar teruggaat in de tijd. Dat alles wordt afgewisseld met bezoeken aan ongerepte verborgen plekjes, zoals Alert Bay (Brits-Columbia), een piepkleine ‘Namgis First Nation’-gemeenschap, waar je een zeldzame blik werpt op de cultuur van de inheemse bevolking; of Klemtu, een eilandje in de Inside Passage.

Op plekken zoals Misty Fjords en het betoverend mooie Tracy Arm kunnen de gasten de rijke onderwaterwereld verkennen, van het uitzicht op de beboste bergen genieten en de prachtige watervallen van dichtbij bewonderen dankzij Ventures by Seabourn, een innovatief optioneel programma van excursies per motorboot of kajak onder leiding van het Seabourn Sojourn-expeditieteam, bestaande uit natuurkenners, biologen, wetenschappelijke en historische experts. Hetzelfde expeditieteam is beschikbaar op het dek, waar het de aandacht vestigt op interessante plekken en er uitleg over verschaft, wat je reis een echte meerwaarde geeft

Seabourn keert voor het eerst terug naar Alaska met de “11-Day Ultimate Alaskan Sojourn”, die op 1 juni 2017 vertrekt vanuit Vancouver (Brits-Columbia) richting Anchorage (Alaska). Prijzen vanaf €7.999 per persoon aan boord van Seabourn Sojourn.

Meer informatie op www.seabourn.com.