Volvo Ocean Race gaat AIS afschermen


“In de volgende editie van de Volvo Ocean Race gaan we de teams op de AIS onzichtbaar voor elkaar maken.”, dit zei Nick Bice, verantwoordelijk voor het bootsonderhoud van de Volvo Ocean Race boten op de METS. De VOR-organisatie geeft daarmee toe dat de afgelopen editie teveel werd gedomineerd door het volgen van de AIS. “Op de meeste foto’s die we van de schippers hebben gezien zitten ze voor het scherm naast de navigator, starend naar de AIS. Daardoor is de vloot als een soort van roedel over de wereld gezeild. Dit maakte de race voor de volgers er niet interessanter op”. Bice blikte terug op de afgelopen race vertelde over de vernieuwingen voor de volgende editie.

Lees verder…

The post Volvo Ocean Race gaat AIS afschermen appeared first on Zeilen.