Première Homeboat op Nibs, Nieuwpoort

HouseboatEen nieuwe vorm van wonen op het water en relax varen, zo kan men het concept Homboat best omschrijven.  De Homeboat is een catamaran in aluminium, gebouwd in Duitsland volgens de EU normen categorie C. De afmetingen zijn naar wens gaande van 11 tot 15m lente en 4 tot 5m breedte. Ook de inrichting kan men grotendeels zelf kiezen. De Homeboat kan bovendien uitgerust worden met 2 elektro motoren.

Het huisbootconcept geniet belangstelling in meerdere landen. In Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn diverse projecten opgestart. Zo had de Nederlandse Pedro-werf een fraaie huisboot op het water gezet, een paar maanden voor ze van de radar verdwenen.

Voor wie overweegt een huisboot aan te schaffen is het nuttig om even te informeren bij de jachthaven of dit type vaartuig welkom is. In het verleden deden havenuitbaters nogal eens moeilijk omdat zij het ‘varen’ en niet het ‘verblijven’ prioritair beschouwden. Maar met het overaanbod aan ligplaatsen dat zich stilaan aftekent, is het waarschijnlijk dat de havenexploitanten de huisboten graag zullen zien komen.

U kan de Homeboat ontdekken op NIBS2015 van 23 tot 25 oktober 2015.vooraan links op steiger I.