Ikon 7.50, ontworpen voor het hele gezin

De Ikon 7.50, de nieuwste familie cruiser van de Franse werf Espace Vag beleeft zijn première op de Grand Pavois in La Rochelle van 16 tot 25 september 2015.
De Ikon 7.50 is de opolger van de Ikon J waarvan meer dan 150 boten gebouwd werden. De nieuweling bouwt verder op de sterke punten van zijn voorgangers: eenvoud, veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Met slechts een lengte van 7,5 m biedt het de prestaties van een echte cruiser. Het programma dat de bouwers voor ogen hebben omvat kustnavigatie met 2 tot 4 personen voor meerdere dagen.

Ikon750-UitAfbDe Ikon 7.50 beschikt over een grote, diepe kuip. Het scharnierend achtersteven vormt een mooi zwemplatform, tijdens het zeilen is dit volledig gesloten. Verder is het jachtje onzinkbaar, kan het makkelijk droogvallen door de dubbele kiel, biedt het een uitstekend zicht naar voor en kan eenvoudig en vlug gereefd worden.

De cabine biedt een stahoogte van 1,90 m en is uitgerust met een keuken, een apart toilet, een kledingkast voor natte zeilspullen. In datzelfde volume is  een tweepersoons bed voorzien, 1,90 m breed en 2,00 m lang vooraan en een dubbele kooi achterin, 1,10 m breed en 2,10 m lang met een extra eenpersoons bed bij ombouw van de zithoek.

De Ikon 7.50 is eenvoudig te bedienen en ontworpen om alleen te varen dankzij de ‘cat boat’ tuigage. Een Volvo 13 pk dieselmotor is ruim voldoende voor havenmanoeuvres of voor het verkennen van de riviermondingen.
Voor meer informatie: http://www.espace-vag.com/ikone-7-50.php

Technische kenmerken

Bouwjaar prototype: 2015

Seriebouw : 2015

Architect:  Julien Marin

CE-categorie:   B/C

Lengte: 7, 50 m

Breedte : 3, 00 m

Diepgang : 1,20 m

Ballast : 2 x 415 kg

Zeiloppervlak : 35 m²

Spinnaker : 47 m²

Mast carbon, zelfdragend : 60 Kg

Verplaatsing :  2,2 ton

Motor: 13 pk