Highfield elektrische tenders.

Highfield Boats vergroot duurzaamheid met uitgebreid assortiment elektrische tenders.

Dit najaar zijn drie nieuwe volledig elektrische modellen, de CL310E, CL360E en CL380E, toegevoegd aan het Highfield Boats Classic Tender-assortiment, met de Navy Evo elektrische buitenboordmotor van ePropulsion.

De Classic E-reeks, waartoe al de CL340 behoort (foto boven), die begin 2023 in Düsseldorf werd gelanceerd, is ontwikkeld als resultaat van het voortdurende weg naar innovatie dat Highfield Boats volgt terwijl het bedrijf nieuwe mogelijkheden onderzoekt om varen zowel plezierig als duurzaam te maken.

De CL310E wordt aangedreven door de 6 pk Navy 3.0 Evo, die een bereik heeft van maximaal 79 kilometer, terwijl de andere twee modellen worden aangedreven door de 9,9 pk Navy 6.0 Evo, waarvan het bereik reikt tot 115 kilometer.Over Highfields Boats

In slechts twaalf jaar is Highfield Boats ’s werelds grootste fabrikant van RIB’s met aluminium romp geworden. Highfield Boats, opgericht in 2011, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde botenbouwer met een complete lijn boten met stijve opblaasbare romp (RIB’s). Highfield biedt nu kleine tenders aan vanaf 2,4 meter tot zware RIB’s van 9 meter.

Highfield opblaasbare boten met stijve romp (RIB’s) zijn voorzien van exclusieve gepoedercoate aluminium rompen, waarvan de snelle opblaasbare boten met stijve romp bekend staan ​​om hun duurzaamheid en prestaties.

De ultramoderne productiefaciliteit van Highfield bevindt zich in Weihai, China. Onder Europees management beslaat de faciliteit nu 26.000 m², heeft 420 medewerkers in dienst en is gebruik gemaakt van de nieuwste beschikbare technologieën om de productie van de beste RIB’s te garanderen die er te koop zijn. Tot nu toe zijn er meer dan 47.000 RIBS verkocht door Highfield Boats. Highfield Boats heeft ook een riggingfaciliteit in de VS met ondersteunende kantoren in Michigan en het Europese hoofdkantoor in Frankrijk. Met dealers en distributeurs in 48 landen en gebieden is Highfield Boats wereldwijd de eerste keuze geworden voor recreatief en commercieel gebruik.

Highfield Boats heeft een reputatie opgebouwd als dé leverancier voor enkele van ’s werelds grootste zeilevenementen. De RIB-vloten worden ingezet voor crowd control, begeleiding naar concurrerende jachten, sponsor hospitality en op het watermanagement. Het bedrijf is partner van internationaal gerenommeerde evenementen zoals de Extreme Sailing Series, de Route du Rhum, de Vendee Globe en meer…

HIGHFIELD SPORT 800

Op de Southampton International Boat Show (15-24 sep 2023) werd deze rib voorgesteld.

© Georges Janssens