Mercury Marine giet 2,5 miljoenste schroef

MercuryPropBegin  december vierde Mercury Marine het gieten van zijn 2.500.000e roestvrijstalen schroef in Fond du Lac, Wisconsin. Tegelijkertijd viert Mercury het 40-jarige bestaan van zijn productiefabriek, waar de beste bootschroeven ter wereld worden geproduceerd. De fabriekopende haar deuren in 1974.

Mercury-schroeven zijn wereldwijd bekend voor het leveren van de beste prestaties in hun categorie qua snelheid, acceleratie en zuinig brandstofverbruik. De meest recente schroefinnovatie door Mercury is de zeer succesvolle en populaire Enertia ECO-schroef. Deze schroef is 10 procent zuiniger bij kruissnelheid, met behoud van uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid.

De schroeven van Mercury worden ontworpen door een team van ingenieurs die samen meer dan 160 jaar ervaring in het ontwerpen van schroeven op hun conto hebben. Het gebruik van de juiste en best ontworpen schroef voor het leveren van ultieme prestaties is een van de belangrijkste factoren die de eigenaar van een boot kan overwegen. Het is ook een van de minst dure investeringen die booteigenaars moeten maken. Iedere boot vereist een specifiek schroeftype en -grootte als de boot op het hoogste niveau wil presteren. Mercury streeft ernaar om iedere eigenaar van een boot te helpen het meeste uit zijn motor en boot te
halen.
De roestvrijstalen schroeven van Mercury zijn ontworpen voor buitenboordmotoren, met vermogens van 9,9 tot 350 pk, en alle hekaandrijvingsmotoren.