115’ Power Catamaran Concept van JFA Yachts en Peugeot Design Lab

Powercat-JFA_LRDe eindejaarsperiode biedt wat tijd om te dromen en stil te staan bij innovatieve concepten. Daartoe behoort de Power Catamaran 115’ die JFA Yachts en Peugeot Design Lab presenteren. De Power Catamaran 115 ‘ is 35m lang en 14.5m breed. Beide partners hebben dit project ontwikkeld als antwoord op de nieuwe trends op de markt en als stijloefening op vlak van design.


Vergeleken met conventionele monohull motorjachten, bieden catamarans veel ruimte (binnen en buiten), een hoge stabiliteit (geen behoefte van stabilisatoren), geringe diepgang en een laag brandstofverbruik.

Peugeot Design Lab tekende dan ook een motor catamaran project met een sportieve look voorbestemd om verre bestemmingen te verkennen. Deze boot biedt grote glasoppervlakken,  inclusief een hemelkoepel op het bovendek en grote glasoppervlakken op het hoofddek aan de zij- en achterkant. Het achterdek is breed en biedt een gemakkelijke en veilige toegang tot de zee. Een grote tender van 6.5m is speciaal ontwikkeld voor dit project en zal perfect passen in een beschermde ruimte tussen de twee rompen.

Dit project is nog een concept, maar kan snel worden ontwikkeld op verzoek van de klant.