Cruising Almanac 2015 Imray beschikbaar

Imray_Scan0004De Cruising Almanac 2015 van Imray, met alle getijden-, regio- en haveninformatie van Gibraltar tot Bergen (Noorwegen), is op de markt.

Reeds enkele jaren werkt Imray keihard aan de kwaliteit van deze almanac. Dank zij de zeer ruime ervaring in het uitgeven van hoogwaardige zeekaarten en pilots, de jarenlange intense samenwerking met de diverse hydrografische diensten en het fijnmazige informatienetwerk van de Cruising Association, slaagt Imray erin zeer accurate informatie te verstrekken aan de jachtman, die langere reizen onderneemt en het serieuze navigatiewerk niet uit de weg gaat. Deze informatie wordt ook permanent bijgewerkt door de correcties, die voor iedereen beschikbaar zijn via www.imray.com.

Ook het gebruiksgemak wordt niet uit het oog verloren. Door de haveninformatie in één boek onder te brengen en de getijdeninformatie van alle standard ports in een apart boekje, kunnen beide tegelijkertijd worden gebruikt op de kaartentafel. Het A4-formaat laat ook toe dat het boek zonder problemen geopend op de kaartentafel blijft liggen.

Naast de normale informatie over havens (aanloop, infrastructuur en ligplaatsen) wordt het boek doorspekt met praktische informatie. Ook de grote routes over de binnenwateren worden niet vergeten. De “Staande Mastenroute” wordt bijvoorbeeld beschreven en toegelicht. Stroomkaarten en getijdenkrommes krijgen een apart hoofdstuk.

Het is een boek dat thuis hoort op iedere kaarttafel, ondanks alle elektronische snufjes en internetinformatie. Het is verkrijgbaar voor de prijs van 49,90 euro bij uw vertrouwde chandler of bij The Boat House (www.boathouse.be), invoerder van de Imray publicaties.