Iedereen winnaar: nominaties HISWA Boot van het Jaar 2019 bekend

De vakjury van de HISWA Boot van het Jaar 2019 heeft de genomineerde motorboten en zeilboten vastgesteld. Uit een lange lijst met aangemelde nieuwe pleziervaartuigen maakte de jury een shortlist. In een tweede ronde beoordeelde de jury de boten op basis van design, innovatief karakter en de mate waarbij het vaartuig aansluit bij de doelgroep.

Genomineerde motorboten:

Atlantic A500 Convertible, Vedette Navigator 35 en Domani chase boat.

Genomineerde zeilboten:

Beneteau Oceanis 30.1, Viko S35 en Fountaine Pajot Astréa 42.

Foto boven: Fountaine Pajot – Astréa 42 (Invoerder voor België Marina Yachting, Oostende – Voor Nederland: Newpoint-Moverbo, Heijningen.)

,,Na zorgvuldige selectie in de afgelopen maanden werd een shortlist vastgesteld, waarbij vrijwel alle schepen winnaar zouden kunnen zijn,” aldus juryvoorzitter Jeroen van den Heuvel. Een zeer terechte bemerking want de verkiezing van ‘Boot van het jaar’ is maar  een fake gebeuren omdat de genomineerden ondelring echt niet te vergelijken zijn. Het is wel een mooie gelegenheid om nieuwe en innovatieve jachten die op de beurs aanwezig zijn, extra onder de aandacht te brengen.

De genomineerde boten zijn te zien tijdens HISWA te water van 4 t/m 8 september a.s. in Bataviahaven te Lelystad.

Foto: Atlantic A500,  aluminium motorjacht met de vernieuwende Slide Hull, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Vripack International. Met een Slide Hull gaat de Atantic vanuit verdringervaart soepel over in de maximale snelheid. Dit type romp bespaart volgens de ontwerpers ruim 20% aan brandstof.