The Crystal Ship meert voor tweede keer aan in Oostende

Tijdens de eerste week van de paasvakantie 2017 wordt Oostende opnieuw overspoeld door “The Crystal Ship – Public Art Festival”.

“The Crystal Ship” is een grootschalig evenement rond kunst in de openbare ruimte van Oostende. Tijdens dit festival creëren wereldbekende kunstenaars gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties op publieke plaatsen. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op het Groen Lint rond Oostende. In zijn genre is “The Crystal Ship – Public Art Festival” het grootste in Europa.

thecrystalship_axelvoid_lrNa het succes van de eerste editie van The Crystal Ship lag een tweede editie voor de hand. Het afgelopen jaar bezochten al meer dan 50.000 personen het gratis kunstentraject in Oostende en de interesse blijft ontzettend groot.

De line-up voor het festival omvat een pak bekende namen: Alexis Diaz (Puerto Rico), Axel Void (Verenigde Staten), Bosoletti (Argentinië), Henrik Uldalen (Noorwegen), Hyuro (Spanje), Johannes Mundinger (Duitsland), Nelio (Frankrijk), Pastel (Argentinië), Phlegm (Engeland), Ricky Lee Gordon (Zuid-Afrika), Sebas Velasco (Spanje), SpY (Spanje) en Strook (België).

Openingsweekend 8 & 9 april

De kunstwerken van de tweede editie vervoegen de eerste en zullen permanent te bewonderen blijven in Oostende. Tijdens de eerste week van de paasvakantie kan je de artiesten volop aan het werk zien! Op de feestelijke opening op 8 en 9 april zijn alle werken klaar en wordt de vernieuwde fiets- en wandelroute gelanceerd die de verbinding maakt tussen alle gerealiseerde kunstwerken van beide edities.

www.visitoostende.be

Foto boven: Werk van SPY – Line Up 2017

Foto midden: Werk van Axel Void – Line Up 2017