Breskens klaar voor vernieuwd Breskens Sailing Weekend

Na enkele jaren kent het Breskens Sailing Weekend een nieuwe hoofdsponsor, namelijk DAMEN Shiprepair uit Gorkum. Vanaf de komende editie draagt dit zeilevenement voor drie jaar de naam DAMEN Breskens Sailing Weekend.

Na een geslaagd evenement afgelopen jaar met veel sterke buitenlandse en binnenlandse zeilers en een goede competitie leeft Breskens weer toe naar een weekend vol zeilspektakel in het laatste weekend van augustus. (29 ,30 en 31 augustus)

Naast de nieuwe naam zijn er meer vernieuwingen te vermelden. Voor het eerst is het DAMEN Breskens Sailing Weekend in 2014 open voor ORC Club gemeten jachten. Na vijf jaar waarin enkel IRC gemeten jachten op de Westerschelde streden voor de hoofdprijs van het Breskens Sailing Weekend kan er nu ook voor de ORC Club ingeschreven worden. Voor de crews die mee willen varen in beide klassen is dit dubbel scoren. Met een geldige IRC- als een ORC Club meetbrief kan de boot in beide categorieën meedoen om de prijzen. Daarnaast treedt vanaf dit jaar een ander cateringconcept in werking, zie onze website voor meer informatie.

Debuut ORC-klasse

Maar er blijft ook veel vanouds goed aan het Breskens Sailing Weekend met het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) voor IRC gemeten boten. Naast de introductie van de ORC gemeten boten zijn ook de CR gemeten boten weer van harte welkom. De bemanningen krijgen een aparte baan rond de bestaande boeien op de Westerschelde met een apart startschip. Daarnaast verwelkomen we graag de Swanbemanningen. Vrijdag en zaterdag worden na het diner de dagprijzen uitgereikt . Op zondag volgt de prijsuitreiking met naast de dagprijzen van zondag, ook de IRC kampioenen van Nederland, de DAMEN Breskens Sailing Weekend prijzen voor de IRC, de overall prijzen voor de ORC Club en de Cr klassen en de Swan Northern European Cup.

Daarnaast zal De Castor, een oude loodsboot, vrijdag, zaterdag en zondag met iedereen die dat wil, weliswaar tegen een geringe vergoeding, naar het wedstrijd gebied varen om de wedstrijden van dichtbij te kunnen bekijken. De fameuze driemaster De Eendracht is dit jaar weer van de partij om op de zaterdagmiddag gasten en sponsoren dichter bij het strijdtoneel te brengen. Ook zal de alom bekende ‘Bressiaanse’ gezelligheid op de kant zorgen voor een goede, aangename sfeer voor de bezoekers. Op de zaterdagavond speelt onze bekende Bressiaanse band Size Matters net als vorig jaar in de feesttent. Op deze avond zijn ook de inwoners van Breskens en omstreken van harte welkom.

Op zaterdag is Delta Lloyd ook aanwezig met hun “Optimisten Tour” . Deze trekt heel Nederland door om de jeugd kennis te laten maken met het zeilen.

Deelname

Geïnteresseerde bemanningen kunnen zich via de homepage van onze website inschrijven voor de wedstrijden. Het inschrijfformulier is te vinden onder het kopje ‘Race Entry’. De Notice of Race van deze editie van het DAMEN Breskens Sailing Weekend staat ook op de website.

Mocht er nog meer informatie nodig zijn, neem dan contact op met het secretariaat. Andere contactgegevens staan ook online.

Twitter

Naast onze activiteiten op Facebook zijn wij als DAMEN Breskens Sailing Weekend inmiddels ook te vinden op Twitter. Via het account @SailingBreskens en de hashtag #GBSW wordt iedereen op de hoogte gehouden van alle laatste nieuwtjes rondom het DAMEN Breskens Sailing Weekend. Deel en volg ons!

Tot ziens in Breskens op 29, 30 en 31 augustus 2014.

Tekst: Jessy de Cooker