Eerste prototype Lagoon 55 gelanceerd

Voor catamaranliefhebbers die de geschiedenis van Lagoon al meer dan 30 jaar volgen, zal de naam van dit model zeker herinneringen oproepen: de Lagoon 55 was in feite de allereerste Lagoon die werd gelanceerd, in 1987.

Met scheepsarchitecten Marc Van Peteghem en Vincent Lauriot-Prévost (VPLP-design) maakte Lagoon zijn intrede op de markt voor vrijetijdscatamaran. 34 jaar later varen er meer dan 6000 Lagoon-catamarans over alle zeeën van de wereld …

Het is moeilijk om de Lagoon 55 uit 1987 en de Lagoon 55 uit 2021 te vergelijken, omdat innovaties de rompen en de indeling van het interieur hebben veranderd. Lagoon is wel trouw gebleven aan zijn normen en waarden: een veilig en comfortabel zeiljacht aanbieden, bedoeld voor verre reizen. Een jacht waar het goed toeven is.

Op het eerste gezicht is de opvallendste innovatie van deze nieuwe, net gelanceerde Lagoon 55 het achterste gedeelte dat volledig opnieuw is ontworpen om een ​​optimale circulatie aan boord te bieden, waardoor een enorm terras ontstaat. De cockpit is volledig open, wat een panoramisch en ononderbroken uitzicht geeft, terwijl de’ sugar scoops’ achterstevens zijn ontworpen om zowel gemakkelijker toegang te krijgen tot het water als om extra leefruimtes te bieden.

Verkrijgbaar in versies met 4, 5 of 6 hutten, met grote privébadkamers, ongeacht de gekozen configuratie, biedt de Lagoon 55 indrukwekkende volumes en biedt hij een echte meerwaarde ten opzichte van de Lagoon 52 die hij in het assortiment vervangt. De Lagoon 55 heeft een modern design met behoud van de codes van het merk-DNA.

Beelden van de eerste tewaterlating van de Lagoon 55.