‘InstantTrust Marine’, veilig drinkwater aan boord

In samenwerking met Philips heeft Wimäca International de ‘InstantTrust Marine’ ontwikkeld. Het apparaatje van nog geen 20 cm lang is in staat water binnen een milliseconde volledig te desinfecteren.

Dit doet het door een hoge doses UV-straling te genereren. Het is een compacte maar uiterst krachtige waterdesinfectie module die speciaal ontwikkeld is voor boten, maar ook geschikt is voor campers, caravans en thuisgebruik. Met een InstantTrust Marine aan boord hoeft met niet meer te sjouwen met plastic flessen bronwater.

Met de InstantTrust Marine heeft men een oogwenk veilig drinkwater. Passerend water wordt binnen een milliseconde ontsmet, doordat een hoge doses UV-C straling de celwand van ziekmakende micro-organismen binnendringt en de verbindingen binnen het DNA afbreekt. De micro-organismen, waaronder bacteriën en virussen, stoppen zich te vermenigvuldigen en sterven af.

Wat overblijft zijn de levenloze restanten, die er verderop in de waterleiding, tezamen met verdere microverontreinigingen, worden uitgefilterd door een kraan- of inline filter dat altijd wordt meegeleverd.

Milieuvriendelijk en wereldwijd erkent

Doordat de InstantTrust Marine alleen energie verbruikt wanneer er water doorheen wordt gepompt, is het energieverbruik minimaal. Goed voor het milieu én de portemonnee. Bovendien gaat de Philips UV unit binnenin het apparaat maar liefst 50.000 liter water mee.

InstantTrust Marine is vanaf nu exclusief verkrijgbaar via instanttrust.com/marine/nl vanaf € 349,-.