Standup Paddle veroverde de Vlaamse steden

‘Peddelen door Vlaanderen’ kijkt tevreden terug op een uiterst geslaagde eerste editie. Met een volle bezetting in zowel Brugge, Gent als Mechelen, leerden meer dan 600 geïnteresseerden gratis Standup Paddlen tijdens een 20tal initiatie sessies. De drie Peddelen door Vlaanderen zondagen werden telkens afgesloten met een tocht door de historische centra die op veel bijval van de talrijke toeschouwers kon rekenen.

De deelnemers verkenden op een nieuwe manier de historische binnensteden: alleen, met de kroost of zelfs de hond op een surfboard doorheen de stedelijke rivieren en kanalen. De deelnemende VYF clubs gaven op hun beurt alle info over hun aanbod door, waardoor de deelnemers hun SUP en Surf carrière ook kunnen verderzetten in een van de VYF clubs.

Suppen bekend maken bij een groter publiek: een opzet waarin Peddelen door Vlaanderen meer dan geslaagd is. Check de toffe foto’s en de after-movie voor een terugblik op de 3 zalige zondagen, je eerste stap om zelf binnenkort het Standup Paddlen (verder) te gaan ontdekken!

 Stand Up Paddle

Stand Up Paddle (of kortweg SUP) is een toegankelijke surfsport waarvan je de basis snel onder de knie hebt, en waar je na één initiatieles zelfstandig mee aan de slag kan. Suppen doe je rechtstaand op een surfboard, voortbewegend via een peddel in de hand. Al Suppend kan je op een ontspannen manier zowel de woeste zee als de meer vlakke binnenwaters, meren, kanalen en zelf de stedelijke binnenwateren ontdekken. Stand Up Paddle kan beoefend worden door zowel jong en oud; zowel kinderen, jongeren, ouders en grootouders kunnen deelnemen. Aangezien de SUP boards zeer stabiel zijn is de kans op een nat pak klein, waardoor SUP zelfs niet exclusief voor waterratten is.

Peddelen door Vlaanderen

Het project ‘Peddelen door Vlaanderen’ bracht Stand Up Paddle naar de stadskern van Gent op zondag 18 mei en naar Mechelen op 25 mei. De kick-off van dit project had plaats te Brugge op 4 mei. Gedurende de hele dag werden van 10u tot 16u gratis initiatielessen Stand Up Paddle aangeboden door ervaren monitoren in het hartje van de stad. Tijdens de 1u durende sessie gaven monitoren de basistechnieken van het SUPPEN mee. Zowat alle sessies waren met 30 inschrijvingen per sessie volboekt.

Als afsluiter van elke initiatiedag was er de Paddle-out, een SUP groepstocht doorheen de unieke historische stadskernen van Brugge, Gent en Mechelen.

Peddelen door Brugge.

Peddelen door Vlaanderen’ bracht de initiaties naar de stadskern en dus vlakbij de deelnemers die gewoonlijk niet in contact kwamen met de watersporten, verre verplaatsingen waren niet nodig.

 Randactiviteiten

Naast initiaties SUP werden ook diverse surfgerelateerde randactiviteiten voorzien. Aangezien er geen golven zijn in de stad, werd een golfsimulator voorzien waarmee de golfsurfvaardigheden getest werden. Daarnaast waren er ook indo-board en Surf-set sessies voorzien om de stabiliteit, handig bij het Suppen, verder te oefenen. In het ‘surfdorp in de stadskern’ waren ook de watersportclubs uit de buurt aanwezig, die de deelnemers informatie gaven over hun aanbod van surflessen, clubwerking, sportkampen en activiteiten. Indien de deelnemers smaak te pakken kregen, kan kon hun surfcarrière verder gezet worden in één van de VYF clubs!

Peddelen door Vlaanderen geniet de steun van de Vlaamse overheid binnen hun subsidiëringscampagne van nieuwe laagdrempelige, duurzame en innovatieve sporten, criteria die ingebakken zitten in Stand Up Paddle.

Meer info op de Peddelen Door Vlaanderen facebook pagina