Jachtontwerpwedstrijd ‘It all starts with design’

In samenwerking met de HISWA Amsterdam Boat Show organiseert Sea Level voor de derde maal de ‘It all starts with design’ jachtontwerpwedstrijd. Iedereen die affiniteit heeft met het ontwerpen van jachten of betrokken is bij het design van een interieur kan meedoen. De opdracht voor dit 2013 is het ontwerpen van een 24 meter ‘gentleman’s motorjacht’.

De winnaar wordt op donderdag 7 maart 2013 bekendgemaakt tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show, die van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart wordt gehouden in Amsterdam RAI.

De opdracht voor het ontwerpen van het ultieme ‘gentleman’s motorjacht’ omvat zowel het exterieur als het interieur. Waar de wedstrijd vorig jaar alleen open was voor studenten, kan nu iedereen meedoen.

Visie en ideeën

Deelnemers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten. Bastiën Ligthart van Sea Level: “We geven op voorhand niet te veel informatie over hoe een gentleman’s jacht er uit moet zien. We zijn vooral heel benieuwd naar de visie en ideeën van de deelnemers aan de ontwerpwedstrijd. Tijdens de wedstrijd houdt Sea Level twee inloopdagen, waarop deelnemers de kans krijgen om de voortgang van het ontwerp te laten zien en te bespreken.

Inschrijving

Het beste ontwerp wordt beloond met een Ipad, voorzien van een teken- en presentatiepakket. De inschrijving is inmiddels van start gegaan en kan via de website www.itallstartswithdesign.nl. Op de site is een handleiding te downloaden met een aantal richtlijnen.