Krachtpatser Ribbon Offshore

Allround naval architect Vripack ontwierp samen met Ribbon Yachts een bevoorradingschip van 43ft. Door te kijken naar de juiste verhoudingen tussen de oppervlakte en de lijnen, kan men gemakkelijk zien dat het ontwerp van de flexibele en moderne Ribbon 45 SC de basis is voor de sterke en krachtige Ribbon Offshore.

De Ribbon Offshore is een compact en snel bevoorradingsschip. Het ontwerp is geschikt voor meerdere doeleinden, zoals het vervoer van bemanning en kleine benodigdheden van en naar containerschepen in bijvoorbeeld windmolenparken. Daarnaast kan deze kleine krachtpatser ook gebruik worden als pilot schip, onderzoeker, kustwacht of berging- en reddingsboot.

De vacuüm geïnjecteerde composiet constructie geeft de Ribbon Offshore een hightech en extreem stijve structuur, wat haar uiterst geschikt maakt voor de ruige zee. Behalve dat deze 43 footer uitgerust is met een stevige constructie, beschikt ze over een subframe die haar bemanning extra bescherming biedt. De midscheeps masculiene look is voorzien van een grote hoeveelheid glas, wat een ruimtelijk gevoel creëert. De dominante en krachtige uitstraling die hiermee gepaard gaat, komt goed van pas bij haar functie.

De Ribbon Offshore is uitgerust met een vlak 360 graden dek, inclusief antislip en live rail, zodat iedereen van elk gewenste positie veilig van en aan boord kan stappen. De Ribbon Offshore maakt gebruik van hetzelfde onderwaterschip als de Ribbon 45 CS. Dit onderwaterschip beschikt over zeer goede vaareigenschappen wat deze krachtpatser snel, gemakkelijk wendbaar en uiterst comfortabel op zee maakt.

Net als de Ribbon 45 SC heeft de Ribbon Offshore een volledig uitgerust navigatie systeem. Deze is gelegen in het midden van het schip. Naast de kapitein en de navigator is er genoeg ruimte voor 10 passagiers. Om het comfort te maximaliseren zijn er schokdempers aangebracht onder de aansturing- en passagiersruimte, om zo de impact van golven te minimaliseren. Voorin het schip beschikt de Ribbon Offshore over een grote opslag ruimte, samen met een toilet, ruimte kasten en een dienstverlenende zithoek.

De Ribbon Offshore wordt aangedreven door twee waterjets Cummins 600PK motoren. De motoren worden aangestuurd door een vector-stick besturing wat haar zeer wendbaar maakt binnen een krappe draaicirkel en smalle waterwegen.

Dit alles maakt de Ribbon Offshore een ultieme werkboot dat tikt als een Zwitsers uurwerk en haar mannetje zal staan tijdens haar functie op ruige zee.

Technische specificaties:

Lengte : 13,20 m (48 ft)

Breedte : 3,92 m (12 ft)

Diepgang : 0,73 m (3 ft)

Motoren : 2x Cummins QSC 600 pk

Inhoud brandstoftank : 1600 liter

Inhoud watertank : 320 liter

Afvalwater : 100 liter

Maximum snelheid : 43 knopen

Materiaal : injection composite

Romptype : Planing/Deep-V

Ontwerper : Vripack