Nieuwe eigenaarsformule laat boot opbrengen

De nieuwe eigenaar van Channel Sailing, Piet Lescrauwaet.

Zeiljachtverhuurbedrijf Channel Sailing lanceert tijdens de Belgian Boat Show in Flanders Expo (8-10/2 en 14-16/2) een nieuwe eigenaarsformule zodat zeilfanaten goedkoper kunnen genieten van een eigen zeilboot.

Channel Sailing uit Zeebrugge – het grootste zeilverhuurbedrijf van ons land – is recent overgenomen door de zeilvrienden Piet Lescrauwaet en Nicolas Decoster. Zij willen de drie diensten van Channel Sailing verder uitbouwen: zeiljachtverhuur, zeilopleidingen en zeilevents. De nieuwe eigenaars willen zeilen democratischer maken zodat iedereen kan genieten van de zeilsport aan de Belgische kust.

De uitvalsbasis van Channel Sailing is de jachthaven van Zeebrugge. De Channel Sailing vloot – Beneteau-zeilboten voor zes tot twaalf personen – is te huur met of zonder schipper. ‘Vanaf 210 euro kan je bij ons al een zeilboot mét ervaren schipper huren voor een volledige dag. Wij beschikken over een pool van zo’n veertig ervaren schippers, allemaal vrijwilligers, die deze zeiltochten begeleiden en dit zonder meerprijs’, legt Piet Lescrauwaet uit.

Channel Sailing stelt op de Belgian Boat Show in Gent in primeur een ‘buy and charter’-formule voor, waarbij een zeilliefhebber een boot koopt en deze kan laten verhuren door Channel Sailing. Daardoor is er voor de eigenaar een jaarlijks rendement tot 10 procent op het geïnvesteerde kapitaal. Bovendien kan de eigenaar meerdere weken zijn zeilboot gebruiken.

Channel Sailing heeft ook een opleidingsschool waar je je Stuurbrevet kunt behalen. De reglementeringen worden binnenkort aangepast en het Stuurbrevet wordt één van de Vaarbewijzen (met veel meer aandacht voor de praktijk). Het verhuurbedrijf ziet voorts een hernieuwde belangstelling voor zeilen op de Noordzee. ‘Zo zeggen onze Duitse klanten dat indien je wil weten wat zeilen is, je naar de Noordzee moet komen. Als je op de Noordzee kan zeilen, kan je overal zeilen! Wij hebben hier zeer specifieke stromingen en getijden die zorgen voor een extra uitdaging. Zeilers willen bij ons hun kennis verfijnen’, besluit Piet Lescrauwaet.

www.channelsailing.be