Motorenfabrikant Deutz koopt Torqeedo

De Duitse motorenfabrikant Deutz heeft  de specialist in elektromotoren voor de pleziervaart Torqeedo overgenomen. Torqeedo zal als een zelfstandige dochteronderneming onder eigen merknaam verder werken.

Torqeedo, opgericht in 2005 in Starnberg, ontwikkelt en produceert elektrische en hybride aandrijvingen van 0,5 tot 100 kW voor recreatieve toepassingen en commercieel gebruik. Sinds zijn marktintroductie heeft Torqeedo een gemiddelde jaarlijkse groei van 35% bereikt. De omzet in het afgelopen fiscale jaar bedroeg EUR 25 miljoen, wat een groei betekent van meer dan 40%. Het bedrijf heeft 130 mensen in dienst op zijn locaties in Gilching bij München, Crystal Lake, Illinois (VS) en Bangkok (Thailand). Het bedrijf financierde tot nu toe zijn ontwikkeling  dankzij ‘venture capital’ of durfkapitaal.

Deutz is een pionier in de ontwikkeling van interne verbrandingsmotoren en ontstond in 1864. Het bedrijf levert en produceert gas- en dieselmotoren voor industriële, agrarische en commerciële voertuigenmarkt. Met Torqeedo verkrijgt Deutz ontwikkelingsdeskundigheid en applicatie-ervaring in alle aspecten van elektromobiliteit.