Iedereen aan boord van boot Düsseldorf 2024

Eind januari 2024 zal boot voor de 55e keer haar thuishaven in Düsseldorf aandoen en vrijwel alle producenten en handelaren zijn weer aan boord. 16 beurshallen vol jachten, boten, boards, duikuitrusting en reisbestemmingen veranderen Düsseldorf van 20 tot 28 januari in een mekka van de watersport. Naast het veelzijdige aanbod van meer dan 1.500 exposanten uit 60 landen, zullen er op de podia tal van stars van de scene te zien zijn.

De wandeling door de beurshallen voert langs internationale marktleiders, producenten en handelaren.

Motorboten in hallen 1 tot en met 9

Laten we beginnen met een rondleiding in hal 1. Hier ontmoeten we meteen de ‘who is who’ van de motorbootscene: onder meer Bavaria, Bénéteau, Delphia, Elling, Linssen en Sealine presenteren hier middelgrote motorjachten (tot 20 meter).

Tenders en buitenboordmotoren van merken zoals Bayliner, Boston Whaler, Honda, Mercury, Quicksilver, Searay, Suzuki, Yanmar en Yamaha zijn de blikvangers in hal 3. Bovendien wordt er op het podium van het nieuwe Sportfisher Center tips en informatie over vissen op het water gegeven.

Hal 4 is sinds vele jaren het centrum van Scandinavische botenbouwers en innovatieve tenders met alternatieve aandrijvingen. Onder andere Axopar, Yot, E-sense of blue, Finnmaster, Frydenbo Boats, Linex Boat, Nimbus, Botnia Marin, Quarken Boats, Ruban Bleu, Sargo, Sarl Cobalt, Lekker Boats, Valkama, X Shore, X Boats en Edorado Marine zijn van de partij.

Superboats is een term die speciaal voor boot Düsseldorf is bedacht en in hal 5 staan de beste voorbeelden van deze klasse. Namen als Boesch, Pardo, Capelli, De Antonio, Fjord, Frauscher, Fliteboard, Awake, Nautor Swan, Nerea, Rand, Sacs Tecnorib, Seven Seas Yachts, Jeanneau DB, Stratos Yachts, Wellcraft en Windy geven hal 5 een bijzondere glans.

In hal 6 liggen de luxe jachten tot ongeveer 33 meter voor anker. Alleen al de namen van de producenten nodigen uit tot wegdromen: de jachten van Absolute, Azimut, Bluegame, Cranchi, Fairline, Ferretti, Explorer, Pearl, Princess, Sirena, Sunseeker of Wally zijn absolute blikvangers en lijken op drijvende luxe villa’s.

De modernste jachtdesigns, internationale makelaars, exclusieve jachthavens en informatiestands van scheepswerven die luxe jachten van meer dan 33 meter aanbieden, bepalen het beeld van hal 7a.

Maritieme kunst en sculpturen in hal 7 nodigen uit om even stil te worden en al het moois te aanschouwen. Bekende kunstenaars tonen hier werken met maritieme motieven, maar ook decoratieve voorwerpen uit de wereld van de nautiek.

Ribs en powerribs in hal 9

Fans van de trendy ribs en powerribs vinden in hal 9 een overvloed aan internationale producenten. Onder andere 3D Tender, Henshaw Inflatables, Italboats, Lomac Nautica, Northstar, Pischel Bootsbau, Tiger Marine, Wassersportcenter Stockmann, Whaly Boats, Williams Jet Tender en Z-Nautic Zodiac Bombard zijn van de partij.

Technische accessoires en de ‘blue innovation dock’ in hal 10

Wie technische accessoires voor zijn boot zoekt, is in hal 10 aan het juiste adres. Hier vindt u de nieuwste motortechnologie (binnenboordmotoren), alles op het gebied van elektrische systemen voor boten, navigatie, communicatie en elektronica, zoet- en afvalwatersystemen, verwarming en airconditioning, bouwmaterialen voor boten en onderhoud, veiligheidsuitrusting en dekuitrusting. De ‘blue innovation dock’, met het internationale programma over duurzaamheid in de watersport, is bovendien een belangrijk platform voor uitwisseling tussen industrie, politiek en consumenten in hal 10.

‘Love your ocean’, ‘Water Pixel World’ en maritiem shoppen in hal 11

Hal 11 nodigt uit tot winkelen. Naast technische accessoires ligt de nadruk ook op uitrusting, zeilkleding en bootkleding. Bovendien keert de ‘love your ocean’-campagne terug naar Hal 11, en zet in samenwerking met de Deutsche Meeresstiftung en verschillende NGO’s de bescherming van de oceanen centraal. Ook weer aan boord in hal 11 is de Water Pixel World, waar tips voor fascinerende onderwaterfoto’s en -films worden gegeven, evenals de nieuwste foto- en filmuitrusting. Hal 11 is ook het startpunt van de unieke onderwaterwereld van boot.

Duiken in alle dimensies, van proefduiken tot freediven

Het centrum van de duikindustrie is hal 12. De duiktoren, het zwembad en het podium vormen het hart van de hal en bieden veel plezier bij mermaiding en proefduiken, spanning bij het indrukwekkend freediven, maar ook fantastische filmvoorstellingen en informatieve gesprekken met internationale sterren uit de duikscene.

Destination Seaside – plezier op, aan en in het water

Duiken is nu ook een thema in het noordelijke deel van hal 13. Overkoepelende deelnames van toerismebureaus uit Egypte, Kroatië, Mallorca, de Lübecker Bocht en Turkije presenteren de land-specifieke en regionale bijzonderheden. Tal van reisaanbieders, verhuurders van zeil-, motor- en woonboten, jachthavens en regionale toerismebureaus zorgen hier voor een echt vakantiegevoel. Het podium met boeiende lezingen over vakantie aan zee maakt van Destination Seaside in hal 13 een in Duitsland unieke marktplaats voor reizen.

Hier zijn echter ook investeerders die hun geld in boten willen beleggen meer dan welkom. Wie interesse in een zogenoemd jachteigenarenprogramma heeft, vindt in de hallen 13 en 14 bij de yachtmanagement-aanbieders individueel samengestelde, aantrekkelijke aanbiedingen.

World of Paddling en service pur sang

Ook hal 14 schittert met een bijzondere bootbelevenis: de World of Paddling nodigt bezoekers uit om op een indoor rivier in de sfeer van de Canadese wildernis op kano-avontuur te gaan. Hier kunnen gezinnen na een beursbezoek heerlijk ontspannen. Daarnaast zijn er op het podium tal van inspiraties voor de volgende kanotocht. Hal 14 is echter ook traditiegetrouw de servicehal van boot. Hier staan diverse verenigingen en instellingen met advies en hulp met raad en daad ter zijde. Een bijzondere traktatie voor alle liefhebbers van klassieke boten is het Classic Forum, dat al 20 jaar een vleugje bootgeschiedenis biedt. Hier zijn al heel wat schatten aan liefhebbers geveild.

Met een lichte bries naar de zeilhallen 15 en 16

Daarna gaan we naar de hallen 15 en 16 van boot, waar we de wereld van de zeilers betreden. Als de groten van de scene over hun avonturen op de wereldzeeën vertellen of jonge zeilers hun eerste tochtje in het waterbassin van de Sailing School van boot maken, waait er een lichte bries rond de oren van bezoekers. Geheel nieuw aan boord is het Multihull Village. Hier krijgen vooral nieuwkomers en herintreders een voorproefje van ontspannen zeilen op een multihullboot. Onder de producenten in de hallen 15 en 16 vinden we de crème de la crème van de branche, zoals Hanse Yachts, X Yachts, Bavaria, Bénéteau, Bente, Contest, Dufour, Elan, Grand Soleil, Gunboat, Hallberg Rassy, Jeanneau, Nautor Swan, Oyster, Saffier en Solaris.

Altijd gesteund door de wind – trendsport in hal 17

Trendy, cool en gesteund door de wind van de windmachines, zijn de surfers in hal 17 onderweg. De actiebassin heeft zich als de magneet voor de trendsport geëtaleerd. Zowel professionals als amateursporters kunnen zich hier 60 meter lang uitleven. Of het nu gaat om kitesurfen, wing- en foilsurfen of gewoon suppen – hier is alles mogelijk.

Zoals je kunt zien, is een wandeling over boot Düsseldorf 2024 een eerste voorproefje en de stap naar het komende watersportseizoen. Laat je gewoon van 20 tot 28 januari inspireren!

Tickets voor boot 2024

Online tickets voor boot Düsseldorf zijn voor de prijs van 21,00 € en 19,00 € voor boot.club, caravan.club en ADAC-leden verkrijgbaar.
Ter plaatse aan de kassa kosten de toegangskaarten 29,00 €.

MEER INFO.