Nomineer voor 18 december jouw kandidaten voor de Belgians Sailing Awards 2023

Het wedstrijdseizoen zit er op en dus is dit een goed moment om terug te blikken op de vele mooie prestaties die onze landgenoten neerzetten. 
Traditioneel worden alle Belgische Kampioenen in de erkende klassen in de kijker geplaatst tijdens de “Sailing Awards” die dit jaar zullen kunnen doorgaan en wel op 27 januari 2024 in zaal Ysara in Nieuwpoort.
Daar worden ook de Sailing Awards 2023 bekend gemaakt in liefst 6 categorieën : Woman, Man, Talent, Team, Manager en Surfer of the Year

De procedure werd op 1 december gelanceerd en de clubs, klassen en watersporters kunnen nu hun kandidaten nomineren!
Welke sporter wil jij in de kijker plaatsen? Daarbij gaat het niet alleen om prestaties op het allerhoogste toneel, ook mooie prestaties op lokaal niveau of in een bijzondere klasse kunnen aan bod komen en dat voor alle disciplines die onder de koepel van Belgian Sailing vallen : zwaardboten, multihull, zeiljachten, G-sport, windsurfen, golfsurfen, kitesurfen en wingfoilen. 

Nomineren kan tot en met 18 december via dit webform

Geef daarbij de naam van de atleet of het team, het palmares en jouw motivatie voor deze nominatie! 

In een volgende fase wordt een shortlist opgesteld waaruit een comité van experten de laureaten zal selecteren.

Vanaf 1 januari 2024 kan het publiek zijn stem laten horen voor de verkiezing “Personality of the Year” en dit over alle categorieën heen. De promotie daarvoor begint op 1 januari. 

Het reglement Sailing Awards vind je hier