Vier Europese klanten voor ‘ruimtewonder’ Steeler FF53 motorjacht

De komende maanden worden er vier exemplaren van de nieuwe snelvarende Panorama FF53 opgeleverd naar verschillende landen in Europa. Groot-Brittanie, Frankrijk en twee keer Zwitserland worden de bestemmingen.

De Panorama FF53 kenmerkt zich door bijna twee maal zoveel kubieke meter inhoud dan een traditioneel ontworpen motorjacht en een gelijkvloerse leefruimte van boeg tot spiegel. Het verhoogde stuurhuis en het enorme zonnedek completeren het beeld van een motorjacht dat unaniem als grensverleggend in de industrie wordt gezien en tot European Powerboat of the Year werd verkozen. Het unieke concept en de vele voordelen voor een grote doelgroep jachteigenaren die op zoek zijn naar ruimte, licht en comfortabel varen in een zo compact mogelijk schip zijn niet onopgemerkt gebleven.
De vier FF’s die nu in de eindfase van de bouw zijn, hebben één ding gemeen. Namelijk het feit dat ze alle vier verschillend zijn: elk schip heeft een custom made interieur geheel ontworpen naar gezinssamenstelling, vaargebied en overige wensen van de clienten.

De eerste testvaarten toonden een acceleratie naar 26 knopen ( bijna 50 km/uur) bij een in deze klasse ongekend laag brandstofverbruik van 5,8 liter per mijl. Eveneens indrukwekkend voor een snelvarend jacht, is de koersstabiliteit op lage snelheden. De twin-keel constructie voor de aandrijving is hier voor verantwoordelijk.

De Panorama FF53 is Rijn-patent vrij omdat haar netto romplengte 14.99 mtr bedraagt. Door het (optioneel hydraulische) zwemplatform wordt de totale lengte afhankelijk van de keuze van het gekozen zwemplateau tot een maximum van 16.50 m. Met een doorvaarthoogte van 3,36 m en een breedte van 4.58m is de FF53 niet alleen een performance offshore cruiser, maar ook een comfortabel schip om door Europa (inclusief Frankrijk) te reizen.

Meer informatie www.steeleryachts.com