Linssen Yachts zet koers naar een groenere toekomst…

Stalen motorjachten en elektrische aandrijving:
“Sustainably built for long lasting pleasure”

-Maasbracht 14 augustus 2023-

Linssen Yachts, een toonaangevende Nederlandse jachtbouwer, zet een belangrijke stap in duurzaamheid door haar nieuwe jachten af te tanken met GTL-diesel (Gas to Liquid). Dit is een van de stappen die Linssen Yachts in haar ‘Zero Emission Timeline’ heeft staan welke uiteindelijk naar een volledig elektrische serie motorjachten gaat.

Staal is door zijn lange levensduur een duurzaam en recyclebaar materiaal dat de kern van de groene filosofie van Linssen Yachts is. Linssen Yachts gelooft in verantwoorde productie en neemt haar verantwoordelijkheid om de natuurlijke schoonheid van onze waterwegen te beschermen.

Met het oog op de toekomst gaat Linssen Yachts met haar Zero Emission Timeline nog een stap verder in haar streven naar duurzaamheid door te werken aan jachten met een efficiëntere romp, minder brandstofverbruik en uiteindelijk een geheel nieuwe lijn van motorjachten met elektrische aandrijving. Deze innovatieve schepen zullen niet alleen voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijkere jachten, maar ook bijdragen aan een verminderde uitstoot op het water. Met de geavanceerde technologieën en het vakmanschap waar Linssen Yachts om bekend staat, is de elektrische lijn van motorjachten een spannende stap richting een schonere toekomst voor de pleziervaart.

Algemeen directeur van Linssen Yachts, Ed Houben: “Bij Linssen Yachts geloven we dat duurzaamheid en innovatie hand in hand kunnen gaan. We zijn er trots op dat staal, als volledig recyclebaar materiaal, de ruggengraat vormt van onze inspanningen op het gebied van milieubewuste scheepsbouw. Onze toekomstgerichte plannen om zuinigere en uiteindelijk elektrische aandrijving te integreren in onze motorjachten benadrukken onze voortdurende toewijding aan het behoud van onze wateren en het bieden van hoogwaardige, moderne vaarervaringen.”

Op de website van Linssen Yachts is al te zien hoe Linssen op dit moment bezig is met omgeving, sociale aspecten, produktie etc.

https://www.linssenyachts.com/nl/duurzaamheid-milieu-en-veiligheid.html
—————————————————————————————————–
Over Linssen Yachts:
Linssen Yachts is een gerenommeerde Nederlandse jachtbouwer die gespecialiseerd is in de productie van luxe stalen waterverplaatsende motorjachten. Het bedrijf is opgericht in 1949 en heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest innovatieve en kwaliteitsgerichte jachtbouwers in Europa. De jachten van Linssen Yachts staan bekend om hun hoge kwaliteit, comfort en duurzaamheid en worden in serie volledig in eigen huis gebouwd. Jaarlijks worden er ca 70 motorjachten gebouwd op de werf.
—————————————————————————————————–