World Cleanup Day editie 2020… draag je steentje bij!

Op 19 september is het opnieuw World Cleanup Day. Dan wordt er in meer dan 150 landen door miljoenen mensen opgeruimd. En deze editie heeft alles in zich om alvast in België een succes te worden. Want River Cleanup, Eneco Clean Beach Cup, JCI Belgium, Mooimakers en Be WaPP/Wallonie Plus Propre beslisten om hun krachten te bundelen om zoveel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren voor dit initiatief.

Waar River Cleanup vrijwilligers mobiliseert in de steden rond waterlopen, neemt Eneco Clean Beach Cup de kuststrook voor zijn rekening. Mooimakers en Be WaPP verzamelen en ondersteunen dan weer alle lokale initiatieven in Vlaanderen respectievelijk Wallonië. Om de acties zo goed mogelijk te kunnen coördineren is er bovendien gekozen voor twee actieperiodes, in Vlaanderen van 17 september tot 20 september en in Wallonie van 24 september tot 27 september.

Wil je je steentje bijdragen? Sluit dan aan bij één van de georganiseerde acties of organiseer gewoon zelf een actie. Kijk op https://worldcleanupday.be/ voor de informatie van de verschillende acties of de registratie van je eigen actie.