Google Street View kijkt diep in de zee

Met Google Street View kun je de meest uiteenlopende plekken op aarde bekijken: van het Amazonegebied tot het Rode Plein in Moskou, en van de Zuidpool tot de Spiegelzaal in het paleis van Versailles.

Er was tot nu toe echter één heel groot onontgonnen gebied, waar nog geen Street View-beelden van beschikbaar waren, de zeebodem. Dat laat Catlin Seaview Survey nu toe.

Onder het wateroppervlak van de grote oceanen en wereldzeeën bevindt zich een fantastische, wonderlijke en kleurrijke wereld, die de Catlin Seaview Survey in samenwerking met Google in beeld brengt. De prachtige resultaten zijn te zien in de Google Street View-galerij, waar je onder meer deze unieke riflocaties kunt verkennen: het Heron-eiland en Lady Elliot-eiland bij het Groot Barrièrerif, de vulkaankrater Molokini op het eiland Maui en de Hanauma-baai in Oahu in Hawaï en het eiland Apo in de Filipijnen.

De website van Catlin Seaview Survey is te vinden op http://www.catlinseaviewsurvey.com/ .

De Google Street View-galerij is te vinden op http://maps.google.com/ocean

Gebruikers kunnen de expeditie volgen via een live contentprogramma dat onder meer Google Hangouts en video’s omvat. Raadpleeg voor meer informatie http://plus.google.com/+catlinseaviewsurvey