Nieuw concept voor zeiljachten van YYachts

Zijn er nog nieuwe concepten voor zeiljachten te bedenken? Het Duitse YYachts beweert met de Y Breeze 75 daysailer, hierin geslaagd te zijn. Dit innovatieve vaartuig combineert de elegantie van zeilboten met het gemak van motorboten. De belangrijkste kenmerken zijn de sportieve prestaties, het luxueuze interieur, de geavanceerde technologie en de deelmogelijkheden.

YYachts heeft de naam “Breeze” zorgvuldig gekozen voor deze boot om te benadrukken dat het meer is dan alleen een nieuw model. In plaats daarvan vertegenwoordigt het een nieuw concept dat een revolutie veronderstelt in de manier waarop mensen de zee ervaren en ermee in contact komen.

Iconisch ontwerp

De scheepsarchitectuur en het exterieurontwerp zijn gemaakt in samenwerking met Cossutti Yacht Design. De YB75 zal het eerste zeiljacht zijn met neerklapbare borstweringen om een groot achterdek te creëren dat meer comfort biedt bij het ankeren. Het exterieur met strakke lijnen geeft de YB75 een sportief karakter.

Het interieur, dat is ontwikkeld in samenwerking met Wendover Studio, is ontworpen om een uitnodigende, praktische en elegante sfeer te garanderen. Materialen zijn op elkaar afgestemd maar natuurlijk kan de stijl worden aangepast aan de voorkeur van de klant.

Het achterstevenplatform van de YB75 kan worden uitgeklapt, waardoor de toegang tot het water veel gemakkelijker is dan op andere jachten. Om van de kuip te genieten, biedt de YB75 een kombuis die vanaf het dek omhoog komt. Het is uitgerust met een gootsteen, twee koelkasten (een voor drank en een voor voedsel) en een barbecuerooster. Het hele dek is ontworpen als een veilige loopbrug, zonder treden ertussen.

Om naar ondiepere ankerplaatsen te kunnen varen, kan de telescopische kiel de diepgang verminderen tot 2,50 meter. Fenders worden via een speciaal systeem uitgezet en aan boord opgeborgen om ruimte te besparen.

Op het benedendek is er een flexibele indeling met een salon en verschillende configuraties voor de gastenhut (dagbed, twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed). Er kan ook een speelkamer voor kinderen worden geïnstalleerd.

Om van de mediterrane zomer te genieten, biedt de YB75 verschillende opties voor ligbedden: vrijstaande ligbedden of een box met ingebouwde zonnebedden.

Genieten van de zee

De YB75 is gemaakt om in de zomer van de zee te genieten. Niet alleen tijdens het zeilen, maar ook bij het aanmeren in een baai – dankzij de speciale opbergruimte voor speelgoed en de inklapbare borstwering om de dekruimte te vergroten. Voor kinderen is er de optie om een hut om te bouwen tot speelkamer.

De YB75 is zeer eenvoudig te zeilen. Er zijn drukknoppen voor het grootzeil en de zelfkerende fok en rollo’s voor de Code O en de Gennaker. Maar darnaast heeft de boot ook sportieve ambities. Waterballast zorgt voor een goede stabiliteit (groot zeilplan voor prestaties), ook met een kleine bemanning.

De scheepsarchitect heeft rekening gehouden met de belangrijkste windconfiguraties in de meest populaire mediterrane gebieden. Een goede handicap maakt de YB75 interessant voor wedstrijden met een kleine bemanning (max 6). De rating in vergelijking met andere boten ziet er zeer gunstig uit.

Vriendelijk voor de oceaan

De ecologische voetafdruk van de scheepswerf wordt voortdurend verkleind. Zij herzien alle processen om zo klimaatneutraal mogelijk te produceren. Voor de YB75 gebruiken de werf alleen hout en panelen die interieurbouwers van grotere megajachten als overschot leveren. Voor de bouw van het jacht gebruiken ze duurzame epoxy en tal van milieuvriendelijke producten en materialen.

De YB75 kan worden geleverd met een dieselmotor (120 pk) op synthetische brandstof of met een elektromotor.

Delen en full service

Speciaal is wel dat alle YBreeze 75 worden afgeleverd op zeillocaties zoals Mallorca, Ibiza, Costa Smeralda en Saint Tropez samen met een bemanningslid.

Eigenaars kunnen de boot ook delen in dit gebied en dankzij een app de boot boeken. Dankzij deze functie, die bij de prijs is inbegrepen, kunnen eigenaars altijd over een boot beschikken die klaarligt bij hun aankomst. Het delen van de boot kan ook op aanvraag via de YYachts-organisatie.

Technische gegevens:

Lengte ca. 22,86 m

Breedte ca. 5,60 m

Diepgang ca. 4,20 m

Diepgang (optioneel) ca. 3,50 m

Diepgang (optioneel – telescopische kiel) ca. 4,00 – 2,50 m

Waterverplaatsing ca. 26,5 t

Waterballast (optioneel) ca. 1.000 t / zijde

Voortstuwing 1x NANNI 120Hp (80 kw)

Hotelbatterijen 24 V DC, 800 Ah

Grootzeil ca. 190 m²

Kluiver ca. 125 m²

Gennaker ca. 460 m²

Code 0 ca. 240 m²

Naval Architect Cossutti Yacht Design / YYachts

Scheepswerf YYachts / MS Yachtbau