In-water bootshow in de Saverne

In het weekend van 1 oktober 2023 organiseert de kleine maar selecte botenwereld van de Saverne (Elzas, op ongeveer een uur rijden van de Duitse grens) een ‘in-water‘ bootshow. Niet minder dan 36 exposanten, die actief zijn op de waterwegen in de regio, laten de bezoekers niet alleen kennismaken met hun producten en diensten, ze krijgen ook de kans om deze uit te proberen.

Onder hen zijn woonbootverhuurders, de scheepswerf van Arzviller en VVV-kantoren, maar ook fietsspecialisten, want de kanalen worden bijna altijd geflankeerd door fietsvriendelijke jaagpaden.

Saverne Chateau Rohan – © Georges Janssens (06/2023)

Naast de stands op het land en het bezoek aan de boten, staat ook het netwerken tussen de verschillende spelers op de waterwegen centraal op de beurs. Innovaties, mobiliteitsconcepten en de toekomst van de riviereconomie worden hier door experts besproken.

De beurs wordt georganiseerd door Saverne Fluvestre lnnovation (een vereniging van bedrijven en instellingen in de regio) in samenwerking met de stad Saverne en haar prachtige jachthaven direct tegenover het historische kasteel. De beurs is geopend op vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie en een lijst met exposanten zijn beschikbaar op www.savernefluvestre.eu.