Nieuwe ‘twin’-hull van Four Winns

Four Winns, gevestigd in Cadillac, Michigan, start een nieuwe reeks met de TH36 catamaran. Het ontwerp introduceert een nieuwe visie op elegante cruisecatamarans op de wereldwijde markt. “In één oogopslag onderscheidt de geheel nieuwe buitenboordcatamaran zich van zijn soortgenoten”, zegt Martin Meyer, Product Manager. Gepassioneerd door esthetiek en stijl, haalde de beroemde Italiaanse Garroni Design-studio inspiratie uit de HD-serie van Four Winns, waarbij de ruime boegcockpit-indeling en strakke lijnen in de TH36 werden geïntegreerd.


Four Winns nam ook contact op met de Franse scheepsarchitect en catamaranspecialist Marc Lombard, die een team van zeer ervaren ingenieurs leidde om de verfijnde en efficiënte rompvorm te ontwikkelen.
De TH36 biedt plaats aan maximaal 15 personen voor een dagje op het water. De voorste cockpit alleen voorziet al zitplaatsen voor zes (6). Het open space dek wordt beschermd door een hardtop met het roer aan stuurboordzijde en dubbele copilootbank aan bakboord. De kombuis, in het midden van de dekindeling, omvat ruime opbergplaatsen, koelkasten, een spoelbak en een optionele kookplaat met barbecue.
De veelzijdige achterkuipbanken bieden de flexibiliteit om een ​​wijd open ruimte te vormen. De enorme ligbedden kunnen zowel aansluiten op zee of verbonden zijn met de sociale ruimte.

Wat buitenboordmotoren betreft is er keuze tussen twee Mercury-motoren van 300 pk of 350 pk, of twee Yamaha-motoren van 300 pk, beide compleet met joystickbediening . “Van watersport tot cruisen, van binnenwater  tot zee, we willen dat elke watersporter kan genieten van de Four Winns-verfijning en kan profiteren van onze nieuwe technologieën”, zegt Nicolas Harvey, Four Winns Brand Director. De gloednieuwe TH36 maakt volledig gebruik van elke centimeter onder het dek met een royale hoeveelheid ruimte en een tijdloos design. Hedendaagse elegantie stroomt door twee volledige suites die zijn ingericht met grote bedden, opbergkasten, privacyzonwering, kastruimte en privé natte cel uitgerust met een aparte, afgesloten doucheruimte.

De Four Winns TH36 Catamaran viert zijn wereldpremière op het Cannes Yachting Festival.