Gulf Craft & MAR-IX winnaars ‘Eco Award’

– M/Y Rocket One – Dubai 9 feb 2022 –

Bij de BOAT International Design and Innovation Awards 2023 werd de Majesty 120 Superyacht van Gulf Craft uitgeroepen tot winnaar van de ‘Eco Award’. Het team bij MAR-IX is erg trots op hun bijdrage aan het ontwikkelen, leveren en installeren van nieuwe manieren om de energie-efficiëntie van haar systemen aan boord te verbeteren om het elektriciteitsverbruik te minimaliseren, wat leidt tot kleinere generatoren en een lager brandstofverbruik.

Besparing van meer dan 80.000 KW per jaar

Het nieuwe geavanceerde HVAC-systeem, gecombineerd met het in-house ontwikkelde Hyper TP, een holistische benadering voor de integratie van andere thermische systemen aan boord, is ontwikkeld en geïnstalleerd aan boord van de Majesty 120, waardoor een op maat gemaakt systeem is ontstaan. De systemen verminderen de elektrische belasting aan boord aanzienlijk en besparen meer dan 80.000 KW per jaar voor basissystemen (zoals accommodatieverwarming, warmwaterverwarming, verse lucht (na)verwarming) en jacuzziverwarming. De opmerkelijk lagere e-load zorgt voor een lager brandstofverbruik in de generatoren en een lager gebruik van walstroom, wat uiteindelijk de CO2-voetafdruk van het schip verkleint, wat resulteert in een duurzamere bedrijfsvoering en lagere operationele kosten.

Het is echt een grote inspanning van beide partijen om de uitstoot te verminderen en alle verschillende thermische energiebronnen en verbruikers aan boord te integreren.

Gulf Craft & MAR-IX winners ‘Eco Award’: M/Y Rocket One – Mar-IX
https://www.gulfcraftinc.com/blog/majesty120_designandinnovationawards_winner