YYachts wint Design & Innovation Award

– Dubai 9 februari 2023 –

De bijna 30 meter lange BELLA van YYachts won de categorie “Outstanding Exterior Design Sailing Yachts” bij BOAT International’s Design & Innovation Awards.

De Design & Innovation Awards zijn gisteravond uitgereikt op het Superyacht Design Festival in Cortina d’Ampezzo. Geïnitieerd door BOAT International, een van ’s werelds bekendste superjachtmagazines, won de 29,77 meter lange YYachts slup BELLA in de categorie “Outstanding Exterior Design Sailing Yachts”. De prijs is de vijfde voor YYachts sinds 2016.

De Design & Innovation Award wordt wereldwijd als zeer prestigieus beschouwd en wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury van experts. Michael Schmidt, oprichter van YYachts, merkt op: “Ons team is waanzinnig blij met deze mooie prijs. We spelen op gelijke voet met de gevestigde spelers. De jury was ook vol lof over BELLA: “Het jacht valt op omdat het ontwerp intelligent voldoet aan de specificaties van de klant en zo gemakkelijk, comfortabel en leuk te zeilen is dat het zelfs eigenaren van een motorboot zal bekoren.

Het exterieur en de lijnen zijn ontwikkeld door het interne team van de werf in samenwerking met Tripp Design & Naval Architecture uit de VS, een van de meest gerenommeerde jachtontwerpstudio’s ter wereld.

Verschillende 90-voeters zijn momenteel in aanbouw bij YYachts, evenals andere modellen uit het YYachts-portfolio.