X-Yachts, de terugkeer van de Xperformance

Tijdens Boot Düsseldorf lichtte Niels Jeppesen, de ‘founding father’ van het gerenomeerde Deense X-Yachts  de strategie voor 2017 toe. Meest opvallend was de terugkeer van het ‘pure’ X-bereik, zoals de CEO het uitdrukte.  Daarmee doelde hij de nieuwe X4³ en  X65 waarmee de werf de handen vol heeft en die bedoeld zijn als performance cruisers.

X-Yachts is ook druk doende  met het bouwen van een  tijdloze serie specifieke  cruisejachten, de Xcruising range, die zeer onlangs is geactualiseerd en verder verfijnd werd.

Opmerkelijk is ook dat X-yachts weer kiest voor een metalen ingelamineerd frame. Een paar voorvallen bij concurrerende merken waarbij carbon frames het lieten afweten doet X-yachts naar deze oplossing teruggrijpen voor de cruisers  om zodoende de topkwaliteit en zekerheid te blijven waarborgen. Op de stand van X-yachts was ten andere een indrukwekkend metalen  frame van een 50-voeter tentoongesteld.

Voor  2017 kondigde Niels Jeppesen  een  nieuwe versie van de prestatiegerichte Xperformance range modellen aan. Deze nieuwe Xp modellen zijn in principe ontwikkeld op hetzelfde DNA als de originele maar verbeterd en aangepast om de prestaties op te voeren. Ook het interieur kreeg een update mee. De Xp range bestaat uit de Xp 33, 38, 44, 50 en 55.

Meer over deze nieuwste ontwikkelingen ios terug te vinden op de vernieuwde website van X-yachts.

Foto boven: De nieuwste performance cruisers X65 van X-yachts, Denemarken.

Foto onder: De vernieuwe Xperformance range.

New-Xp-Range_LR