Iceman Explorer Tender

Valerio Rivellini ontwerpt Iceman, de nieuwe Explorer Tender van Cantiere delle Marche

Valerio Rivellini is door Cantiere delle Marche gekozen om Iceman te ontwerpen, een baanbrekende nieuwe Explorer Tender. De boot zal dienen als een ondersteunende eenheid voor Flexplorer 146 – een jacht ontworpen door CDM voor cruisen op alle breedtegraden – met zijn eigen tender en een breed scala aan waterspeelgoed.

Iceman, met een aluminium romp en een opbouw van koolstofvezel, wordt 10 meter lang. Opgeborgen in het achterste gedeelte van de moederschip, zal het een tweede tender van ongeveer 4 meter op zijn eigen achtersteven huisvesten, een slimme oplossing bedacht voor maximale bewegingsvrijheid op het hoofddek van de Flexplorer.

Valerio Rivellini voegt nog een spraakmakende samenwerking toe aan zijn indrukwekkende palmares met het ontwerp van een Explorer Tender van 10 meter voor de Flexplorer 146 van Cantiere delle Marche, een jacht dat is ontworpen om zelfs in Arctische gebieden te varen.

Iceman introduceert een nieuw type boot – een tender die ideaal is om als verkenningsschip op alle breedtegraden te varen – en onderscheidt zich door een uitstekende veelzijdigheid en een perfecte combinatie van structurele sterkte en licht gewicht. Deze kenmerken zijn typerend voor de ontwerpfilosofie van de eigenaar van Studio Rivellini Engineering & Yacht Design en zorgen voor een gemakkelijke hantering dankzij de combinatie van een aluminium romp en een bovenbouw van koolstofvezel.

Ook nieuw in deze sector is de tweede tender van 4,35 meter aan boord van de Iceman, met een oplossing die de helft van de ruimte inneemt die de twee vaartuigen zouden innemen als ze naast elkaar waren geplaatst (de normale opstelling op jachten van deze grootte). Deze plaatsing garandeert meer bewegingsvrijheid op het hoofddek van het moederschip. Beide tenders kunnen ook worden gesleept.

Iceman is 9,55 meter lang en 3 meter in de breedte, en met een diepgang van slechts 50 centimeter kan het zelfs zeer ondiepe kustwateren bereiken. Hij heeft een waterverplaatsing van 4 ton, kan 10 passagiers vervoeren en wordt aangedreven door een Yanmar-motor van 370 pk.

Naast de tweede tender herbergt Iceman al het waterspeelgoed dat beschikbaar is voor gasten op de Flexplorer 146: twee seabobs, twee zes meter lange kano’s en vier superinnovatieve Aerofoils, evenals visgerei en duikuitrusting (inclusief zes cilinders).

Valerio Rivellini Engineering & Design
Viale Gramsci, 5
80122 Napoli – Italy
info@rivellini.it, www.rivellini.it