Delphia Yachts vanaf 2025 nog alleen elektrisch

Delphia Yachts, het Poolse merk dat onder de koepel van de Bénéteaugroep vaart, streeft ernaar om tegen 2025 alleen nog maar elektrische boten te bouwen. Delphia lanceerde zijn eerste versie Delphia 10-serie met 100% elektrisch aangedreven motoren in augustus vorig jaar.

In samenwerking met Aqua superPower gaat Delphia dealers en klanten ondersteunen met een wijdverspreid en efficiënt oplaadnetwerk voor elektrische boten. Het partnerschap zal de maritieme laadinfrastructuur verbeteren met Aqua superPower-laadpunten .

Met ‘Mindful Cruising’ als centrale visie heeft  Delphia reeds een elektrisch vaarconcept voor binnenwateren en kustgebieden in heel Europa geïntroduceerd en heeft ambitieuze plannen om deze markt wereldwijd uit te breiden.

Aqua superPower promoot sinds 2021 met succes e-bootsystemen met elektrische aandrijving en heeft een ruime ervaring in het bouwen en exploiteren van oplaadnetwerken van DC-superladers en nachtelijke AC-laders met een lager vermogen in de maritieme sector. Aqua superPower’s maritieme snellaadnetwerk is wereldwijd actief, waaronder in Frankrijk, Monaco, Zweden, Italië, Spanje, Portugal, het VK en de VS, en er zullen nog veel meer bestemmingen volgen.