Team Holcim – PRB wint de tweede etappe van The Ocean Race

Dankzij een beslissende ontsnapping in de laatste uren wist Team Holcom-PRB de tweede etappe van The Ocean Race te winnen. De eerste drie boten arriveerden in Kaapstad met slechts 25 minuten tussentijd.

Foto: 12 februari 2023, The Ocean Race Leg 2 komt aan. Team Holcim – PRB ploeg viert feest na het passeren van de finishlijn.© Sailing Energy / The Ocean Race

Schipper Kevin Escoffier en zijn Team Holcim – PRB hebben de tweede etappe van The Ocean Race van Kaapverdië naar Kaapstad gewonnen na een zwaar bevochten strijd over de laatste mijlen van het parcours. Ze hebben een voorsprong op Biotherm, van schipper Paul Meilhat, en Charlie Enright’s 11th Hour Racing Team.

Bij zonsopgang op zondagochtend streden nog vier teams, Biotherm, 11th Hour Racing Team en Team Holcim – PRB, in lichte en onstabiele omstandigheden om de ritzege.

Malizia was ongeveer 20 mijl verder naar het zuiden, en bracht de ochtend door in de buurt van de leidende groep. Maar door de lichte en onstuimige wind waren ze op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk werd het een race om de overwinning gestreden tussen drie boten die Noordelijker lagen.

Drie uur voor de finish lagen Kevin Escoffier en zijn team eindelijk aan de leiding, nadat ze in een iets betere hoek en met vergelijkbare snelheid naar Kaapstad waren gevaren, waardoor een kleine voorsprong ontstond, voldoende voor de overwinning.

Dit is de tweede opeenvolgende etappezege voor Kevin Escoffier en zijn team, die nu een clean sweep hebben behaald en hun voorsprong in het klassement hebben vergroot.

De laatste updates over de afwerkingen zijn te vinden op www.theoceanrace.com

Volg de laatste posities op de kaart

Rangschikking van de tweede etappe om 14:50 – 12 februari 2023

  1. Team Holcim-PRB, winnaar, arriveerde om 14:10 uur.
  2. Biotherm, aangekomen om 14:26
  3. 11th Hour Racing Team, aangekomen om 14:35.
  4. Team Malizia, afstand tot finish, 13.1 mijl
  5. GUYOT environnement – Team Europe, afstand tot leider, 34.4 mijl