Succesvolle comeback van boot Düsseldorf

Met bijna 237.000 bezoekers uit meer dan 100 landen en meer dan 1.500 exposanten uit 68 landen op 220.000 vierkante meter in 16 beurshallen, boot Düsseldorf kan opneiuw uitpakken met indrukwekkende cijfers. Dit na een gedwongen afwezigheid van 3 jaar door de covidpandemie.

“Ondanks de moeilijke algemene omstandigheden heeft boot 2023 een succesverhaal geschreven. Deze uitkomst hadden we niet durven dromen. boot heeft eindelijk rustige wateren bereikt en is weer stevig verankerd in haar thuishaven Düsseldorf. De succesvolle comeback heeft aangetoond dat beurzen ‘made in Düsseldorf’ een internationale aantrekkingskracht hebben”, meldt president-directeur van de Messe Düsseldorf Wolfram Diener. Zowel voor motorboten, luxe jachten en zeilboten als voor duikuitrusting, trendsporten en vakantieregio’s stonden de wereldspelers en droombestemmingen “aan de start”. 

Namens de Duitse Marine Federatie  vatte directeur Karsten Stahlhut de situatie in de sector samen: “Door de aanhoudende crises sinds 2020 en twee afgelaste bootshows begonnen we allemaal met gemengde gevoelens aan de beurs. Over het geheel genomen werden de verwachtingen voor de meesten echter niet alleen ingelost, maar in elk opzicht overtroffen. Een sterke beurs in januari is altijd een indicatie voor een goed jaar. Ik ben ervan overtuigd dat het beter zal blijken dan we enkele weken geleden nog dachten.”

Veel aandacht trok ook het nieuwe duurzaamheidsforum ‘blue innovation dock’ op boot 2023. Hier kwamen industrie, beleidsmakers en internationale verenigingen bijeen voor dialoog en uitwisseling. De aanwezigheid van meer dan 110 sprekers, variërend van CEO’s tot politieke besluitvormers, onderstreept het belang van duurzaamheid voor de watersport. De industrie heeft al grote stappen gezet in de ontwikkeling van duurzame materialen, aandrijfsystemen en jachthavens en wij zullen hen in de toekomst intensief kunnen ondersteunen met het blauwe innovatiedok.

Van 20 tot 28 januari 2024 is Düsseldorf weer de thuishaven van boot.