“Walk of Fame” van de internationale boten- en motorindustrie op boot Düsseldorf 2021

boot Düsseldorf handhaaft  koers, ‘Protaction Guides’ waken over toepassing veiligheid- en hygiëne maatregelen

,,Met boot Düsseldorf 2021 zitten we goed, de boot- en jachthallen zijn volgeboekt. De fabrikanten willen eindelijk  om hun boten opnieuw presenteren aan een breed publiek”, aldus Petros Michelidakis, projectdirecteur van boot Düsseldorf. Maar in Duitsland, net als in veel andere landen dwingt een “lock-down” de organisatoren tot extra voorzichtigheid en rigoureuze veiligheids- en hygiëne maatregelen. Zo werd een hygiëneconcept uitgewerkt onder de naam ‘Protaction’, de samenvoeging van protection en action.

Ter bescherming van exposanten en bezoekers zullen 600 extra mensen, zogenaamde “Protaction Guides”, in dienst genomen worden bij boot Düsseldorf. Ze zullen vriendelijk, maar vastbeslote,  ervoor te zorgen dat de maatregelen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie worden nageleefd.

Een  wandeling door de hallen  leest als een “Walk of Fame” van de internationale boten- en motorindustrie ondanks de moeilijke situatie.

Motorjachten tot 20 meter in hal 1.Hier zijn de stalen motorjachten, die vooral bij gezinnen in trek zijn, echte blikvangers. Klinkende namen als Bénéteau, Elling, Jeanneau of Linssen met hun middelgrote – 10 tot 20 meter – motorjachten tonen.

In  Hal 3 zijn de buitenboordmotoren en instapmodellen verzameld. Praktische tips voor beginners worden onder meer  verstrekt door de Duitse Marine Federatie, de Duitse Motorjachtvereniging en de Vereniging van Experts voor Sportboten en Scheepsbouw.

In de naastgelegen Hal 4 is een speciale ruimte ingericht voor elektrische boten en in Hal 5 komen de superboten aan bod.  De fabrikanten waren vanaf het begin enthousiast over het idee. Sinds boot 2020 zijn er tenders en RIB’s in de hogere prijsklasse te zien,  in de directe omgeving van luxe jachten in Hal 6. De lijst met fabrikanten van trendy superboats leest als een “Wie is wie” van de scène. Onder hen zijn bijvoorbeeld de Italiaanse fabrikanten Sacs, Wally, Frauscher, Pardo, Solaris Power of de Duitse specialist voor milieuvriendelijke koolstofboten Say. En naar verluid worden tal van nieuwe modellen die voor het eerst op een botenbeurs gepresenteerd. Sacs heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat ze in Düsseldorf een opblaasbare RIB in de topklasse en zeer luxe prijscategorie – tot 2 miljoen € – zullen exposeren.

Dromen

Hal 6 is indrukwekkend met een bijna compleet aanbod aan luxe jachtbouwers. Alleen al de namen nodigzn uit tot dromen: Absolute, Azimut-Benetti, Ferretti, Pearl, Princess, Sanlorenzo, Sirena of Sunseeker. Zelfs een jacht van 34 meter gaat aan wal voor boot 2021 in Düsseldorf. Aansluitend vinden in Hal 7a de ontwerpers die individuele interieurs voor jachteigenaren creëeren een Maritieme kunst komt aan haar trekken in Hal 7.  Galerijen en individuele kunstenaars tonen schilderijen, afbeeldingen, foto’s, sculpturen, kunst en kunstnijverheid voor het inrichten van een boot of voor maritieme interieurdecoratie op het land.

Surfen in alle varianten wordt aangeboden in hal 8a. De bekende Beachworld met “The WAVE” zal weer een hoogtepunt van de show zijn. De organisatie is van plan om de vlakwaterpool te verdiepen en uit te rusten met windmachines om de nieuwe trend windfoiling te kunnen presenteren.

In  Hallen 9 en 10 ligt de focus op RIB’s, tenders en nautisch materieel. Daarnaast zijn hier inbouwmotoren enf duurzame elektromotoren te vinden, evenals de internationale marktleiders in het accessoiresegment.

De Duikhallen 11 en 12, met nieuwe duiktoren, toont een grote verscheidenheid aan duikbestemmingen en leveranciers van uitrusting.

In hal 13 en 14 zullen we veel exposanten hebben om charterdromen te vervullen, evenals jachthavens die hun diensten presenteren. Wagenparkbeheerders, chartermaatschappijen en toeristische watersportbestemmingen zullen hun nieuwe portfolio van producten en diensten tonen.

In de World of Paddling in Hal 14 kan kanoën in de rivier getest worden en “start met varen” en “start met zeilen” vinden onderdak in hal 15. Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat een terugkeer naar de natuur en sporten in de natuur in deze tijden erg rustgevend en belangrijk zijn voor innerlijke harmonie. Deze beginnersprogramma’s pikken daar op in.

De Hallen 15 tot en met 17 brengen op hun beurt alles wat een zeilershart sneller doet slaan, met de nieuwste modellen van alles wat naam en faam heft in de serie jachtbouw, bijvoorbeeld Bavaria, Bénéteau, CNB, Dufour, Elan, Fountaine Pajot, Hallberg-Rassy, Hanse, Nautor / Swan, Sirena of Solaris .

,,Beleef samen de boot Düsseldorf met respect en aandacht,” benadrukt projectdirecteur Petros Michelidakis. ,,Tijdens Caravan Salon hebben we bewezen dat ons hygiëneconcept is gemaakt om ieders veiligheid te garanderen terwijl de bezoekers toch met plezier door de hallen kunnen wandelen, de stands kunnen bezoeken, de producten kunnen vergelijken. Je voelt nog steeds de magie van boot Düsseldorf”, besluit hij.

boot Düsseldorf vindt plaats van 23 t / m 31 januari in 17 hallen van het Düsseldorf Exhibition Centerboot.com