Crossover-concept SLX54

De innovatieve SLX54 zal in januari 2023 haar werelddebuut beleven op Boot Dusseldorf. Het behoort tot de genomineerde jachten voor de Award ‘Powerboat of the Year 2023’ .


De 17 meter lange SLX54 kent tal van primeurs. Eén daarvan is het innovatieve onderwaterschip dat het midden houdt tussen een waterverplaatser en planerend schip. De SLX54 is gebouwd uit staal, maar weet met 2 x 440 pk toch een topsnelheid van 28 km/h te halen. Geen behoefte aan een hoge snelheid, dan is de romp ook economisch zeer 0aantrekkelijk en verandert de SLX54 met 2 x 175 pk in een extreem zuinig schip.
 
Crossover-concept

Naast het onderwaterschip behoort ook het gehele concept van de SLX54 tot de noviteiten. De X in de naam is een verwijzing naar ‘crossover’, oftewel een kruising van concepten.

De SLX54 verenigt de voordelen van een achterkajuit, open kuip én flybridge in één jacht. Sturen kan zowel binnen als buiten. Buiten zitten kan voorop, bovenop en achterop het schip. En zowel de BeachLounge alsook het WheelHouse zijn prachtige plekken om binnen te vertoeven. Wie op het schip verblijft heeft continu de mogelijkheid een favoriete zitplek uit te zoeken en daarmee optimaal te genieten van het aan boord zijnde gezelschap of de aangemeerde locatie.