Yamaha WaveRunner 2017 line-up: van aantrekkelijke prijzen tot high performance plezier

 

Yamaha komt in 2017 met drie veelbelovende EX-serie modellen en de wedergeboorte van een race kanon, de gloednieuwe GP1800. De nieuwe EX-serie staat voor betaalbare kracht en plezier: EX – EX Sport – EX Deluxe. De GP1800 betekent de terugkeer van een legende, maar de nieuwe GP1800 garandeert wel ‘high performance’ plezier.

 

De EX-modellen ontlenen hun kracht aan Yamaha’s bekroonde TR-1; een driecilinder motor die uitblinkt door een ongekend hoog vermogen en dito koppel, maar desalniettemin maar liefst 40% kleiner en 20% lichter is dan zijn voorganger, de viercilinder Yamaha MR-1. De TR-1 motor is bovendien zuiniger. Daar komt bij dat de 50 liter brandstoftank bijna de helft groter is dan die van concurrerende modellen in dezelfde categorie.

RiDE systeem van Yamaha, de meest intuïtieve vaarbeleving

De EX Deluxe beschikt over het unieke en exclusieve RiDE systeem van Yamaha; een primeur in de maritieme sector waarmee het beschikbare vermogen nauwkeurig, zowel voorwaarts als achterwaarts, kan worden gedoseerd. Maar ook tijdens het betere bochtenwerk komt Yamaha’s RiDE systeem goed van pas.

RiDE is de meest intuïtieve vaarbeleving die je je maar kunt bedenken. Met de rechter hendel geef je gas vooruit en met de linker hendel achteruit. Eenmaal op snelheid kan met de linker hendel ook vaart worden geminderd. Het tegelijkertijd inknijpen van beide gashendels zet de TR-1 motor in neutraal. Dus geen geschakel, niets.

De nieuwe EX-serie: varen voor aantrekkelijke prijs 

Gedurende vele jaren domineerden de Yamaha GP modellen GP1200 en GP1300 het mondiale wedstrijdcircuit. Dit ongeëvenaarde erfgoed is terug in de vorm van een gloednieuw ‘High performance’ model, de GP1800. Uiteraard verwerkte Yamaha de allerlaatste technische en elektronische innovaties in de GP1800 en dit geldt vanzelfsprekend ook voor de vele bijzondere toepassingen die zo kenmerkend zijn voor de Yamaha-modellen.

• Aangedreven door de ultra-krachtige Yamaha SVHO motor

• Zowel dek als romp is vervaardigd van super lichtgewicht NanoXcel® 2

• Uitgerust met Yamaha’s exclusieve en onderscheiden RiDE™ systeem

• Het eerste op afstand bediende veiligheidssysteem met laagtoeren modus

Yamaha FX-serie, VX-serie en SuperJet

De veelgeprezen FX-serie is in 2017 vanzelfsprekend ook weer van de partij. Een serie die imponerende prestaties koppelt aan luxe van een ongekend hoog niveau. Het gamma omvat thans vijf modellen: de FX HO, de FX Cruiser HO, de FX SVHO, de FX Cruiser SVHO en de nieuwe FX Cruiser SVHO Limited.

De nieuwe FX Cruiser SVHO Limited onderscheidt zich door een aantal extra’s waaronder inklapbare kikkers, een speciaal Cruiser driepersoons buddyseat en een ski-oog. Vooral het laatste zal de rechtgeaarde watersporter helemaal aanspreken. De line-up voor 2017 telt maar liefst 14 verschillende modellen, waaronder de meest complete en tegelijkertijd aantrekkelijk geprijsde VX-serie en de alom bekende Yamaha SuperJet. De unieke en onmiskenbare SuperJet, eveneens legendarisch in het wedstrijdcircuit, is speciaal ontwikkeld voor het betere competitiewerk.

Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Foto: De nieuwe EX-serie van Yamaha.