Start Panerai Transat Classique 2015 in Lanzarote

Panerai_Stuurwiel_SmallDe transatlantische zeilwedstrijd ‘Panerai Transat Classique 2015’ voor oldtimers ging maandag 7 januari van start in Lanzatote. Een organisatie van de Atlantic Yacht Club. Dit is een zeilwedstrijd over 3000 mijl tussen Lanzarote en Martinique in het Caribisch Gebied. Niets bijzonders?

Toch wel. Want alleen klassieke zeiljachten die gebouwd zijn voor 1976 mogen hier aan meedoen, of replica’s van jachten waarvan het ontwerp dateert van voor dat jaar. Er zijn maar tien deelnemers, maar dat zijn dan ook goed onderhouden juweeltjes van boten.

Panerai_Lanza_SmallDe Atlantic Yacht Club cultiveert de passie voor de zee van zeilers met oceaanervaring of zeilers die deze juist willen krijgen, en bereid zijn de oude waarde van het zeemanschap hoog te houden: solidariteit, respect voor de natuur, eerlijkheid, goed zeemanschap en de ondernemings lust van de oude zeevaarders. Dat levert dus een klassiek gevoel en een mooie verzameling plaatjes op. Nu nog heel aan de andere kant zien te komen.

Bron: Nauticlink, www.paneraitransatclassique.com, www.atlantic-yachtclub.com

foto’s: Panerai Transat Classique

Panerai_Transat_Kaart