Verkoop van Privilège afgerond

De Hanse Yachts Group heeft definitief afscheid genomen van Privilège, het Franse catamaran merk uit Les Sables d’Olonne.  Een consortium onder leiding van oud-CEO Gilles Wagner had in juni 2022 een verkoopovereenkomst gesloten en die werd nu  afgerond.

Hanjo Runde, CEO van HanseYachts AG beweert blij te zijn met de strategische hersqchikking van de portefeuille. ,,Hierdoor kunnen we ons volledig concentreren op onze andere merken die de kern van onze activiteit uitmaken. Ons historisch sterke orderboek, maatregelen om de marges te verbeteren en ook de nieuwe orders die na de aanzienlijke prijsstijgingen zijn gerealiseerd, vormen een uitstekende basis hiervoor”,  aldus Runde.

Privilège maakte pas sinds 2019 deel uit van de HanseYachts Group. Wat er fout liep bij de overname in een expansieve catamaran markt, werd niet verduidelijkt.

Foto: Privilège Signature 580, genomineerd bij de verkiezing van ‘Multihull van het Jaar 2022’.