Recordaantal inzendingen voor Mirabaud Yacht Racing Image award 2022

Niet minder dan 150 professionele fotografen uit 29 landen stuurden hun beste foto in voor de 2022-editie van de Mirabaud Yacht Racing Image Award.

De zes leden van de internationale jury  hebben de 80 beste afbeeldingen geselecteerd die nu online staan. Het publiek wordt nu uitgenodigd om te stemmen.

De top 20 foto’s worden tentoongesteld op de jaarlijkse conferentie van World Sailing in Abu Dhabi en op het Yacht Racing Forum in Malta. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de gala-avondreceptie van het Yacht Racing Forum op 21 november. Jachtracefotografen van over de hele wereld zijn van harte uitgenodigd voor het evenement.

Er worden drie prijzen uitgereikt aan de winnaars: de Mirabaud Yacht Racing Image Award (hoofdprijs), geselecteerd door de internationale jury, de ‘Public Award’, op basis van het aantal op internet uitgebrachte publieke stemmen en de op ‘Delegates Award’ gebaseerde op stemmen van deelnemers aan de jaarlijkse conferentie van World Sailing en het Yacht Racing Forum.

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 15 november.

Klik hier om de afbeeldingen te bekijken en te stemmen op uw favoriete foto’s.

Foto bovenaan (alleen ter illustratie): Flying Dragon, opname gemaakt tijdens de Italian Dragon Grand Prix & European GP Final door Elena Razina, geboren in Riga, Letland maar uitgeweken naar Sint-Petersburg, Rusland en heeft in het kader van deze wedstrijd  ‘other’ als nationaliteit. Voor de liefhebbers, beeld genomen met een Canon 5D mark IV camera, lens Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM, 500, 5.6 , 1/4000.