The Ocean Race lanceert campagne voor ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Oceaan’

The Ocean Race lanceert One Blue Voice is een nieuw initiatief om de publieke steun voor de ‘rechten van de oceaan’ te stimuleren. De ambitieuze campagne heeft tot doel de oceaan een stem te geven en een wereldwijd kader te creëren voor de bescherming van het mariene milieu, dat een cruciale rol speelt bij het behoud van de gezondheid van de planeet.

Foto: Mirpuri Foundation Sailing Team © Martin Keruzore

Met deze campagne roept de ‘Sailing Race Around the World’ race  het publiek op om hun steun te betuigen voor deze Universele Verklaring van de Rechten van de Oceaan. Dat kan door een petitie te ondertekenen die in september 2023 zal worden aangeboden aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York.

Richard Brisius, Race Chairman bij The Ocean Race stelde: “We zijn allemaal verbonden met de oceaan. Maar hoewel het van cruciaal belang is voor al het leven op aarde, verslechteren de zeeën in een alarmerend tempo, als zeilers hebben we dit uit de eerste hand gezien.

We moeten actie ondernemen en een wereldwijde aanpak creëren om de oceanen te beschermen, waarbij samenwerking centraal staat. Door onze krachten te bundelen en met één stem te spreken, hopen we gehoord te worden door besluitvormers over de hele wereld. Individueel kan het moeilijk zijn om impact te hebben, maar samen kunnen we het verschil maken door de oceaan de stem te geven die ze zo hard nodig heeft. »

One Blue Voice, gecreëerd in samenwerking met 11th Hour Racing, oprichter van het Racing with Purpose-duurzaamheidsprogramma van The Ocean Race, zal prominent aanwezig zijn tijdens de volgende editie van de race die in januari 2023 van start gaat. Een plaats is voorzien in het Ocean Live Park, het racedorp geïnstalleerd in elke gaststad. Dit ‘dorp’ wordt telkens door vele duizenden mensen bezocht.
 De campagne zal ook via alle kanalen van The Ocean Race lopen, onder meer met digitale activiteiten, waaronder korte films, advertenties en een online quiz. Daarnaast wordt de campagne opgenomen in de leerprogramma’s ‘oceaan racen voor kinderen’.

Foto: The Ocean Race’s One Blue Voice campagne vraagt de mensen hun stem te laten horen voor de ‘rechte van de oceaan’. © Elianne Dipp

The Ocean Race’s One Blue Voice campaign will ask people to stand up, speak up and sign-up for ocean rights
© Elianne Dipp