Watersportindustrie geeft boot 2024 positieve evaluatie mee

Na negen dagen boot 2024 kan de boot- en watersportindustrie een positief oordeel vellen over de beurs. “We hadden veel nieuwe contacten op onze stands en konden veel deals sluiten. De juiste bezoekers zorgden voor zeer goede verkoopcijfers, zowel in de bootsector als voor motoren, boards, duikuitrustingen en accessoires. boot 2024 vormde de perfecte start van het seizoen”, legt exposantenwoordvoerder en beursvoorzitter Robert Marx uit.

Ondanks moeilijke omstandigheden – van de komst van het winterweer tot stakingen – bewijst boot Düsseldorf opnieuw zijn uitstekende internationale reputatie in de branche. In totaal zakten 214.000 bezoekers uit 120 landen af naar Düsseldorf.

De beurs slaagde erin om zowel het aandeel van de professionele (van 18% naar meer dan 21%) als de internationale bezoekers (van 23,7 naar 34,3%) te verhogen. De meeste bezoekers waren geïnteresseerd in zeiljachten (42%), gevolgd door motorbootfans (38,2%), duikers (27%), charteraars (11,7%) en surfers (9,8%). Er was echter ook veel vraag naar bootkleding en reizen en deze bleken erg populair bij 25,7% (bootkleding) en 19,4% (nautisch toerisme).  Een hoog percentage (94%) van de bezoekers was zeer positief over het randprogramma met lezingen en uiteenzettingen.

De volgende boot Düsseldorf vindt plaats van 18 tot 26 januari 2025.

Exposanten