Emma Plasschaert behaalt brons op het Wereldkampioenschap ILCA 6

Emma Plasschaert behaalt brons op het Wereldkampioenschap ILCA 6 (het vroegere Laser Radial) in het Amerikaanse Kemah (Texas – USA), gehouden van 9 tot 16 oktober 2022. In een sterk deelnemersveld waar de top 10 een hele week op een zakdoek van mekaar lag, etaleerde Emma een uitstekende prestatie.

Photo top : Helen Galli  

Ze zeilde het weekend in als leidster, maar zakte zaterdag naar een 2e plaats in het nek aan nek wedstrijdveld. Uiteindelijk behaalde ze haar laatste dag tweemaal een 7e plek waardoor ze de 3e plaats veroverde, op slechts 2 punten van de Zwitserse Maud Jayet. De Deense Anne-Marie Rindom mocht zich uiteindelijk kronen tot wereldkampioene.  

Photo: Helen Galli – podiumceremonie 16-10-2022

Naast Emma heeft Wereldkampioene ILCA 6 U21 Eline Verstraelen een sterke prestatie neergezet. Ze begon de week mooi met een 2e plaats op de tweede dag. Nadien had ze een kleine terugslag, maar iets later in de week kwam ze wel sterker naar voren. Dit werd beloond met een plekje in de Gold Group voor de Final Races.  
Uiteindelijk werd ze de laatste race 5e waardoor ze op een mooie 36e plek eindigde. 

Photo: Bogee Toth – Eline Verstraelen – ILCA 6  

De volledige resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden.