36ste AMERICA’S CUP, Emirates Team New Zealand op één punt van overwinning

Emirates Team New Zealand komt op één punt van de overwinning nadat het Luna Rossa Prada Pirelli in het voorlaatste rak van de leiding verdrong en als eerste over de finish ging. De 36e America’s Cup ligt binnen handbereik.

De eerste race van de 6de dag was zonder twijfel de meest spannende wedstrijd tot nu toe, met Emirates Team New Zealand en Luna Rossa Prada Pirelli nek aan nek, totdat de verdediger de leiding nam aan het laatste keerpunt en naar een 6 – 3-score zeilde.

Een dramatisch moment bij het einde van rak 5 toen de beide boten weer bij elkaar kwamen, ging Luna Rossa overstag en dwong de Kiwi’s naar de rechterkant van de baan. De Italianen konden zo over bakboord naar het laatste keerpunt zeilen.  Maar een windshift besliste er anders over, Team New Zealand kon met 18 seconden voorsprong de laatste markering ronden. In het laatste rak naar de finish wisten de Italianen deze achterstand niet meer goed maken.

Net voor de start van de 10de en misschien wel beslissende race deed zich een last-minute windverschuiving voor die het racecomité dwong om de wedstrijd af te blazen. Wordt morgen de beslissende dag? De verdediger heeft aan één overwinning genoeg om de beker in Nieuw Zeeland te houden.

De hoogtepunten van Race 9