Sailing Holland krijgt budget voor Ocean Race niet rond

Sailing Holland heeft haar VO65 inschrijving voor de 14e editie van The Ocean Race teruggetrokken, zo meldt de organisatie op haar website.  Door de onzekere en veranderende wereld waarin we de afgelopen maanden en weken terecht zijn gekomen is het financieel niet mogelijk gebleken om een volwaardige campagne op te tuigen. Hetgeen geleid heeft tot dit moeilijke besluit.

De volgende editie van de Ocean Race begint in januari 2023 in Alicante, Spanje. Sailing Holland, eigenaar van de VO65 003, de voormalige boot van Team Brunel, trachtte in samenwerking met Dutch Sail het nodige budget voor deelname te vinden.

Sinds de aankondiging van de NEXTGEN-inschrijving eind april, zijn door Sailing Holland veel en goede gesprekken gevoerd met meerdere partijen in binnen- en buitenland om als partner van de campagne in te stappen. Helaas zonder het gewenste eindresultaat.